MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
063
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 110.4 km
Eszköz 1165 m

Búcsú a Csereháttól – így foglalható össze ez a Kéktúra-szakasz. Miközben még alacsony, szelíden hullámzó dombok sorát járjuk végig, a közelben újra és újra előbukkannak a Zemplén hatalmas hegyei. Fancsal egyik felén még borospincék közt ereszkedünk, a túloldalán viszont már a Hernád völgyébe tartunk, ahol hosszú utcasétával érkezünk meg az encsi vasútállomásra. E rövid túrán a dombok és hegyek együttes látványa biztosítja az élményt, és persze a három útba eső bélyegző beütése a füzetbe.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Veres Gábor Szakaszfelelős 2022.10.06., 16:59
Kedves jelentkezők!

Köszönöm, hogy regisztráltatok e kellemes 10,4km-es túrára.
Egy-két infót megosztanék veletek:
- Időjárás: Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Csapadék estig nem várható. A mérsékelt déli-délkeleti szélben 20 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Szombat éjjel egy hidegfront érkezhet feltámadó széllel, elszórtan kevés esővel, záporral. (forrás: idokep.hu)
- Utazás: Ha tömegközlekedéssel tervezitek a túrát megközelíteni, Miskolcról 8:25-kor indul busz. 18-as kocsiállás. Baktakék községházáig érdemes a jegyet kérni (teljes áron 745 Ft) Érkezése: ~9:25. Én is ezzel megyek.
- Bélyegzés: Ha van kéktúra füzetetek és bélyegeznétek, hozzátok magatokkal. Három pecsét is kerülhet bele.
- Étel, ital: Utunk során érintünk településeket. Elvileg lesz vásárlási lehetőség. Működő közkúttal is fogunk találkozni. Ennek ellenére ajánlott a hátizsákba egy kis harapnivaló, minimum 1-1,5 liter víz.

Találkozunk szombaton!

Üdv,
Veres Gábor szakaszfelelős.
TIHOR GYÖNGYI | 2022.09.28., 14:15
Én a lányommal megyek Miskolcról a 8.25-ös busszal. Ez is egy megoldás lehet.
Fekete Sándor | 2022.09.26., 19:54
8:25-kor indul busz Miskolcról-Baktakékre 9:25-re ér oda. Szerintem mi is avval megyünk és Miskolcon hagyjuk a kocsit.
Szewczuk Anna | 2022.09.22., 18:12
most bekerültem a kéktúrázásnapi, Baktakékről Encsre tartó túrára, esetleg valakivel tudnék reggel menni Baktakékre Miskolcról? válaszokat, ajánlatokat szewczukanna98@gmail.com cimre kérek
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!