MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
064
erdészeti szakvezetőserdészeti szakvezetős
Eszköz 123.9 km
Eszköz 1460 m

Váraival, meredek, piramist formázó hegyeivel és sziklaformáival a Zemplén igazi kuriózum hazánkban. Útvonalunk pedig éppen ezeket kínálja a Hernád völgyéből a hegység csúcsos, sátor alakú bércei felé tartó túrán. A legmeghatározóbb sziluett a boldogkői váré, mely sziklatalpával összenőve trónol a táj fölött. Megdermedt lávaárak maradványain és a Magoska hatalmas tömbjének lábánál sziklagörgetegeket kerülgető patak mentén sétálunk. A hegység sajátos hangulatú, apró falvait keressük fel, miközben a hegy- és síkvidék határmezsgyéjét őrző regéci és boldogkői várak alatt túrázunk. Utunk végig a völgyek mélyén marad, ezért az egyetlen megpróbáltatást a kiadós táv jelenti.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Léderer Zsuzsanna | 2022.10.08., 9:07:
Tisztelt Szervezők! A vonatunknak bő negyed óra késése van, szerintem ne várjanak, beérem/beérjük Önöket.
Üdvözlettel,
Léderer Zsuzsanna
Kovács Tesléry Beáta | 2022.10.08., 8:44:
Tisztelt Túravezező!
Kicsit késni fogunk, de mivel autóval megyünk, tudunk Önök után menni, nem kell megvárniuk.
Köszönjük
Kovácsné Tesléry Beáta
Tóth Eszter | 2022.10.07., 22:27
Tisztelt Szervezők!
Èn ès plusz egy fő szintèn Pestről érkezünk holnap a talàlkozàsi helyszínre. Előttem màr jelezte egy résztvevő, hogy a vonat 9:08-kor érkezik be az állomásra Pestről.
Elnèzèst a csúszàsért! Remèljük, van rá mód, hogy csatlakozni tudjunk a csoporthoz!
Üdvözlettel: Tóth Eszter
Déri Eszter | 2022.10.07., 16:36
Kedves Résztvevők!

Mogyoróskáról Encsig vagy ideális esetben Miskolcig utaznék vissza. Érdeklődöm az autóval érkezőktől, hogy beférnék-e valakihez Encsig vagy Miskolcig - természetesen üzemanyag hozzájárulásért cserébe. :)
Üdvözlettel:
Déri Eszter
Léderer Zsuzsanna | 2022.10.04., 20:49
Tisztelt Szervezők!

Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e esetleg tolni az indulás időpontját 10 perccel. Ahogy nézem Pestről 09:08-ra érkezne egy IC.
Vagy pedig szintben elég tempósan tudok haladni, be is tudom esetleg érni a csapatot, ha az úgy jobban megfelel.
Köszönettel,
Léderer Zsuzsanna
Tvaruskó Ákos | 2022.10.03., 12:40
Tisztelt Szervezők!
Amennyiben van rá mód, szeretnék egy rendezői telefonszámot kapni arra az esetre, ha Pesttől valami történik az autópályán, és oda kell szólnom, hogy mikorra érünk oda.
Köszönettel:
Tvaruskó Ákos
Németh Ádám Szervező 2022.09.20., 13:28
Kedves László! Ezt mindenkinek magának kell megoldania. A GYIK menüpontban így írunk erről: Ezt a problémát mindenkinek magának kell megoldania. Erre ajánljuk a tömegközlekedést (amihez a szükséges útvonaltervező google linket megtaláljátok a túra leírásánál), illetve a saját autók megosztását túracsoporton belül. Az üzenőfalon ezt könnyen meg tudjátok szervezni. Az A pontból B pontba tartó túrák közlekedését sok esetben egy harmadik, mindkét helyszínről elérhető, C ponton hagyott autó plusz közösségi közlekedés tudja jól megoldani. Ezen felül van néhány olyan túra, ahol valóban közel lehetetlen a logisztika. Ehhez a néhány túrához biztosítunk buszos szállítást. Erről a túra üzenőfalán értesülhetsz illetve a buszos ikon is jelzi az adott túránál.
Zán László | 2022.09.20., 6:55:
Tisztelt Szervezők! Azt szeretném megkérdezni, hogy a túra végén megoldott-e a kezdőpontra történő visszaszállítás a szervezők által, vagy azt egyénileg kell megszervezni? Válaszukat előre is köszönöm! Üdv: Zán László
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!