MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
065
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 113.3 km
Eszköz 1530 m

A Zemplén esszenciáját mutatja be ez a kifejezetten látványos, változatos túra. Mindenből ízelítőt kapunk, ami a hegységet jellemzi: Regéc magasan ülő várát alulról kerüljük, de aztán a sötét sziklatornyokban gazdag hegyvidék mélyét célozzuk meg. Érintjük a lappföldi hangulatú István-kúti nyírjest és mézeskalács-házikóját, majd rövid kitérőkkel több félelmetes sziklatorony (pl. a Nagy Péter-mennykő és a Sólyom-bérc) hátáról is kinézünk a zegzugos hegység tömege felé. Közepes nehézségű, de kiemelkedően látványos, minden elemében kárpáti hangulatú útvonal. A túra végén Háromhutára gyalogolunk le együtt.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Németh Ádám Szervező 2021.10.08., 10:10
Kedves Adrienn! Saját felelősségre vehet részt a túrán. Gyakorlatilag a csoporttal túrázva, de jogilag nem a rendezvény résztvevőjeként.
Dr.Vámosné Czili Adrienn | 2021.10.08., 10:03
Sziasztok! Lemaradtam a jelentkezésről. Részt tudok venni a túrán?
Láng Krisztián | 2021.09.27., 11:14
Sziasztok! Köszönöm az információt, meggondolom, meggondoljuk. Várom a további információkat. Szerencse, hogy az utolsó lépéseket a kéktúrán veletek közösen tehetem meg. Úgy látszik, ünnepélyes keretek között sikerül befejezni. Jó Utat!
Rigler Szilvia Szervező 2021.09.23., 14:17
Sziasztok! Szervezünk közlekedési segítséget a túra végéhez. Ha van rá igény, bérelünk buszt, ami Háromhutáról Miskolcra megy.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!