MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
066
Eszköz 115.9 km
Eszköz 1635 m
Jelentkezéshez >
Még 10 hely szabad

A zempléni hegyek aljáról hosszú vándorlást teszünk a hegyvidék szívébe. A folyamatosan változó erdőket jellegzetes, dús füvű kaszálórétek díszítik, amit a Zsidó-rét és a túra végén érintett Mlaka-rét képvisel. Rövid kitérővel felkeressük a Kerek-kő lélegzetelállító sziklavárát, amelynek tetejéről láthatóvá válnak a hegység grandiózus méretei. Terebélyes bükkösök és gyantaillatú fenyvesek árnyékában fedezzük fel hazánk egyik legfélreesőbb, máig ritkán járt hegyi terepét. Túránk végén Háromhutára gyalogolunk le együtt.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Éliás Balázs Szakaszfelelős 2022.09.28., 12:21
Kedves túratársak!
Amó és Balázs, a szakasz két túravezetője bejelentkezik.
Amint azt talán tudjátok, a 66-os szakasz útvonala a Mlaka-réten ér véget. Íme a tervünk a túra végére:
A Mlaka-rétről le kell gyalogolnunk Háromhutára. Ez további kb 3.5 km. Onnan tömegközlekedéssel (busszal, 3891-es járat) megyünk Olaszliszka-Tolcsva vasútállomásra. Két opció van; 13.56-os és a 18.31-es indulásokkal:
https://goo.gl/maps/wUxoHdkyYQ8rM1Fq6
https://goo.gl/maps/AzNg1zNoXhQfDY6b8
Mi (vagyis a csoportunk) valószínűleg a 18.31-es busszal tudunk lejönni.
A csoportot a 18.31-es busszal készülünk elengedni a háromhutai elágazás buszmegállójában.
A túra megközelítése a következő vonatokkal/busszal megközelíthető a Szerencs-Olaszliszka-Makkoshotyka vonalon:
https://goo.gl/maps/RQdVYQ4tiP56kkZX8
https://goo.gl/maps/w7oy78omecSWreqQ9
Ami a hazautat illeti, mi a Háromhután parkoló autónkkal nem tudunk lehozni mást, mert az már fel lesz töltve a túrára beregisztrált résztvevőkkel.
Amit tudunk csinálni rossz idő esetén az az, hogy levisszük a csapatot a háromhutai elágazástól a Háromhutai Erdei Iskola büféjéig. Itt melegben, teát. kávét, sört fogyasztva el lehet tölteni az időt a busz indulásáig.
Várjuk a közös túrázást!
Addig is jó egészséget, vigyázzatok magatokra!
Amó és Balázs
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!