MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
069
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 112.9 km
Eszköz 1295 m

Nehéz elképzelni, hogyan is lehetne jobban bemutatni a Hegyköz szépségeit, mint a Füzér és Bózsva közötti úton sétálva. A mai kisvasúttól indulva Bózsva érintésével a felszámolt kisvasúti vonal töltésére kanyarodunk, és átszeljük a Zemplén peremére szorult medencét. Az emlékhelynek kialakított füzérkomlósi végállomásról már feltűnik a füzéri vár sziluettje, amely ezután végig uralja a látképet. A felvidéki várak látványát és hangulatát őrző vár festményre kívánkozik, de hátra pillantva is nehéz lesz betelni táj képével: a Zemplén hatalmas hegytömege hullámzik a közelben. A közepes hosszúságú, mégis könnyű kirándulás jelentős része aszfalton halad, nagy szintkülönbségeket nem tartalmaz, de látványelemeiben a Kéktúra emlékezetes szakaszainak egyike.


Üzenőfal

Kisida András Szakaszfelelős 2021.10.05., 10:13
Kedves Túratársak! Lesz külön busz különjárat a túrán résztvevők számára. 17h-kor indul Füzér, Községháza megállóból és Pálházán keresztül közlekedik Sátoraljaújhelyre.
Ványai Péter | 2021.09.28., 11:08
Szia! Mi úgy tervezzük hogy Pálházán hagyjuk az autót, ha van rá lehetőség akkor Füzérről Pálházáig igénybe vennénk a buszt (2 fő). Ági és Péter
Rigler Szilvia Szervező 2021.09.23., 14:31
Sziasztok! Szervezünk közlekedési segítséget a túra végéhez. Ha van rá igény, bérelünk buszt, ami Füzérről Sátoraljaújhelyre vinné a résztvevőket.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!