MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
070
Lechner Tudásközpont túrájaLechner Tudásközpont túrája
Eszköz 113.5 km
Eszköz 1630 m

Túránk az egész Kéktúra legszebb kilátásainak egyikét kínálja. A Nagy-Milic oldalában kapaszkodva mesés bükkösöket szelünk át, és a Bodó-rétről kilátunk Kassa felé is, mielőtt elérnénk a Zempléni-hegység hazai szakaszának legmagasabb pontját. Röviden követjük a határt, mígnem a Kis-Milicen álló kilátóból megcsodálhatjuk a teljes hegység panorámáját a tokaji Nagy-hegytől egészen az alant púposodó füzéri Vár-hegyig. Különösen tiszta időben pedig egészen az ukrajnai Kárpátokig ellátni a toronyból. A szüntelenül hullámzó, szabdalt hegyvidék oldalába ékelődött Hegyközbe ereszkedünk, végül megkerüljük a bámulatos elhelyezkedésű füzéri várat és komor szikláit. Ez a kezdeti emelkedő és a meredek lejtők miatt nehéz túra, de a meglátogatott erdők és az emlékezetes kilátás megéri a fáradozást.

Ezen a szakaszon a túrázás mellett a Lechner Tudásközpont munkájába és feladatai közé is betekinthetsz.

Olyan témákról láthatsz és hallhatsz érdekességeket tablók és előadások keretében, mint a geodéziai alappontok, hazánk földrajzi legjei, államhatár megjelölése és dokumentálása, nemzeti térinformatikai alaptérkép, érdekességek űrfelvételekről, ökoszisztéma alaptérkép, geodéziai műszerek bemutatója. A túra végén a megszerzett tudásodat egy földrajzi totóval is tesztelheted.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túraszakaszt az Északerdő Zrt is támogatja.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!