MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
071
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 113 km
Eszköz 1655 m

A Dél-Dunántúli Kéktúra nyugati őrtornya a határon emelkedő Kőszegi-hegység, mely köztes helyzetben fekszik az Alpok és a pannon sík- és dombvidékek szorításában. Ennek megfelelően kiemelkedően színes terepbe kóstolunk bele ezen a túrán, az alpi hangulatú fenyvesek, a Dunántúl legmagasabb részeiről ismerős bükkösök, a Kárpát-medencére nyíló kilátások nem hagynak unatkozni az útvonalon. Velemből kapaszkodunk fel a Dunántúl és Burgenland legmagasabb pontjára, az Írott-kőre, melyről fenséges körpanoráma nyílik a Fertő-tótól a Balatonig, az Alpoktól a Bakonyig, és szerencsés esetben egészen a Mecsektől a Kis-Kárpátokig. A vasfüggöny által évtizedekre elzárt csúcsról szűk völgybe ereszkedünk, majd felkeressük a Kalapos-kövek izgalmas sziklaformációit. Végül az idilli fekvésű Bozsokon fejezzük be a túrát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Szita Gabriella | 2022.10.08., 6:20:
Hello Krisztián!

Minden ok,7.30 Bozsok!
70/54 79 753 a számom. Ha vmi lenne.

Szita Gabriella | 2022.10.07., 15:12
Szia!

Rendben a 7.30 Bozsok.
Ha bármi közbe jönne jelezzünk.
Reggel 7ig jelzek mindenképp ha bármi lenne. Kislányom lebetegedett,de úgy fest tudok menni,nem komoly.
Reggel 7.30 Bozsok.

Köszi
Tóth Krisztián | 2022.10.06., 19:01
Kedves Gabriella! Ha megfelelő 7:30-kor felveszlek Bozsokon.
Szita Gabriella | 2022.10.06., 10:56
Sziasztok!

Én Jákról mennék,a kocsi átvitelt szivesen logisztikázom,mert nekem nem lesz sajnos időm vissza is gyalog menni. Így megköszönném ha vki segítene egyet Bozsokon letenni a célhoz.

Köszönöm
Avas Jenő Szakaszfelelős 2022.10.03., 9:10:
Helló Krisztián! A túrát úgy terveztem, hogy Bozsokra érkezés után vissza gyalogolunk Velembe a Sibrik kastély irányába, amely plusz 3-4 km, jelentős szintemelkedés nélkül a jelzett túraútvonalon. Így az autót Velembe lehet hagyni az autóbusz-fordulónál. És a túra hossz sem lesz túlzott!
Tóth Krisztián | 2022.10.03., 8:54:
Szervusztok! Én kocsival megyek Rumból Szombathelyen át, ha valakinek esetleg fuvar kellene, akkor van hely az utóban. Másik dolog, hogyha más is kocsival jön akkor megoldhatnánk, hogy hagyunk autót Bozsokon és így a végén könnyebb a visszajutás a kiindulási pontra.
Blaskovics Eszter | 2022.10.02., 18:17
Mi a férjemmel is megyünk majd utánatok szombaton, csak mi Kőszegről indulunk reggel és Írottkőnél befejezzük a másfél éve elkezdett Kéktúrát. És onnan indulunk tovább a nyomotokban, megkezdve a DDK-t.... Várhatóan esélyünk sem lesz, hogy beérjünk Benneteket Bozsokig, de nektek addig is jó utat! Mi Bozsokon megszállunk és vasárnap megyünk Oladig, ha esetleg van közöttetek hasonló tervekkel, Bozsokon találkozhatunk!
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!