MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
071
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 113 km
Eszköz 1655 m

A Dél-Dunántúli Kéktúra nyugati őrtornya a határon emelkedő Kőszegi-hegység, mely köztes helyzetben fekszik az Alpok és a pannon sík- és dombvidékek szorításában. Ennek megfelelően kiemelkedően színes terepbe kóstolunk bele ezen a túrán, az alpi hangulatú fenyvesek, a Dunántúl legmagasabb részeiről ismerős bükkösök, a Kárpát-medencére nyíló kilátások nem hagynak unatkozni az útvonalon. Velemből kapaszkodunk fel a Dunántúl és Burgenland legmagasabb pontjára, az Írott-kőre, melyről fenséges körpanoráma nyílik a Fertő-tótól a Balatonig, az Alpoktól a Bakonyig, és szerencsés esetben egészen a Mecsektől a Kis-Kárpátokig. A vasfüggöny által évtizedekre elzárt csúcsról szűk völgybe ereszkedünk, majd felkeressük a Kalapos-kövek izgalmas sziklaformációit. Végül az idilli fekvésű Bozsokon fejezzük be a túrát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!