MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
073
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 121.3 km
Eszköz 165 m
Jelentkezéshez >
Még 49 hely szabad

A barátságos dombvidékek, a parkerdők és a zárt rengetegek, valamint a nyílt, végtelenséget sugárzó tájak kedvelői is megtalálhatják számításukat ezen a túrán. Kezdetben a gazdagon kiépített szombathelyi parkerdőt szeljük át, mely a maga nemében ritka adottságú városi erdőink sorában: nem sík- és nem is hegyvidéki zöldterületként keretezi a várost. A lakott területet kikerülve dűlőutak hálózatára lépünk, és síksági mezők, valamint erdőtáblák sűrűjén érjük el a templomáról nevezetes Jákot. A fontos történelmi emlék meglátogatása után érezhetően közelítjük a térség legfontosabb vízfolyását: a Rábát ugyan még nem érjük el, de patakok és csatornák sűrűjében gyalogolunk át Egyházasrádócra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!