MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
073
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 121.3 km
Eszköz 165 m

A barátságos dombvidékek, a parkerdők és a zárt rengetegek, valamint a nyílt, végtelenséget sugárzó tájak kedvelői is megtalálhatják számításukat ezen a túrán. Kezdetben a gazdagon kiépített szombathelyi parkerdőt szeljük át, mely a maga nemében ritka adottságú városi erdőink sorában: nem sík- és nem is hegyvidéki zöldterületként keretezi a várost. A lakott területet kikerülve dűlőutak hálózatára lépünk, és síksági mezők, valamint erdőtáblák sűrűjén érjük el a templomáról nevezetes Jákot. A fontos történelmi emlék meglátogatása után érezhetően közelítjük a térség legfontosabb vízfolyását: a Rábát ugyan még nem érjük el, de patakok és csatornák sűrűjében gyalogolunk át Egyházasrádócra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Lőrincz István | 2022.10.08., 21:54
Sziasztok,
Köszönjük a remek túravezetést és a kiváló gulyást illetve rétest. Ha minden jól megy jövőre "másik oldaláról" közelítem majd meg Egyházasradócot.
Remek ötlet az "Ültess egy fát a Kék-túra mentén", gratulálok és remélem sok évet megél az idén ültetett fácska.
Üdv,
István
Katona Péter | 2022.10.07., 15:35
6:45-kor indul a 2/A busz, szállj e az Uszoda megállónál, onnét kb. 3km gyalog a Parkerdő, Andrásfa 30-252-3488 mobilon eléred. Üdv, Péter és Szilvi
Lőrincz István | 2022.10.05., 12:55
Sziasztok,
6:53-kor érkezik a vonatunk Szombathely vasútállomásra, reméljük indulásra odaérünk a Parkerdő büféhez.
Üdv,
István
Katona Péter | 2022.10.04., 8:54:
Sziasztok!
A túra résztvevőit meghívjuk az "Ültess egy fát a Kék-túra mentén" program faültetésére az "Egyházasrádóc-Dél" pihenő és információs ponthoz.
Utána a Faluházban forró gulyással várjuk a résztvevőket.
Üdvözlettel, Katona Péter
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!