MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
074
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 118.3 km
Eszköz 1105 m

A kiemelt terep szélére épült Szarvaskendről enyhe lejtéssel ereszkedünk a Kemeneshát oldalán. Apró falvakat felfűzve érjük el Döröskét, ahol az erdőszéli horgásztó megvillantja a táj legszebb adottságait. Itt, akinek kedve van, a túra egyik különlegességeként megtekintheti a Mérlegmúzeumot. Hátra hagyjuk az alacsony hátság kavicstakarójának alámosott, a Rába felé igyekvő patakok által felszabdalt, lehajló oldalát, és az elsimuló terepre érve átkelünk a Rába hídján. A Nyugat-Dunántúl talán legfontosabb folyójától síksági erdőben, dűlőutak szövevényén gyalogolunk Egyházasrádócra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Katona Péter Szakaszfelelős 2022.10.04., 8:54:
Sziasztok!
A túra résztvevőit meghívjuk az "Ültess egy fát a Kék-túra mentén" program faültetésére az "Egyházasrádóc-Dél" pihenő és információs ponthoz.
Utána a Faluházban forró gulyással várjuk a résztvevőket.
Üdvözlettel, Katona Péter
Páthy Szilvia | 2022.09.12., 19:49
Kedves Balog Józsefné! A túra napján Szombathelyről indul 6:36-kor vonat Körmendre, onnan busz tovább Szarvaskendre, 7:34-kor ér oda.
Balog Józsefné Erzsi | 2022.09.12., 16:40
Tisztelt Címzett! A Szarvaskend-Egyházasrádóc túrára jelentkeztem, amit vissza is igazoltak. Sajnos tömegközlekedéssel nem elérhető az indulási hely 7.45-re, ezért kérem szíveskedjen a jelentkezésemet törölni. Én sajnos nem tudom stornózni a jelentkezést. Balog Józsefné
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!