MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
075
kéktúrás bélyegzésre ideális
nemzeti parkos szakvezetősnemzeti parkos szakvezetős
Eszköz 121.4 km
Eszköz 1245 m
Jelentkezéshez >
Még 30 hely szabad

A Rába felé lehajló, patakárkokkal tagolt Kemeneshát és a Vasi-Hegyhát peremén járunk. A környező síkvidékek és az Őrség festői dombjai között halovány átmenetként nyújtózó tájat hangulatos túrán fedezzük fel. A kiemelt hátság szegélyének terepét a folyó felé igyekvő patakok piciny, erdős völgyei „mozdítják meg”, a közéjük szorult kiszögelléseken apró falvakat érintünk. A mezők, falvak, vizek sorát a Himfai-tó tükre is ékesíti, melynek madárvilágát egy megfigyelőtoronyból is megcsodálhatjuk. Túránk Iváncon végződik.

A túra különlegességeként az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi szakembereinek szervezésében Nádasdon megtekintjük a Rotundát és a Borostyánút egy közeli darabjáról is szó esik majd. A Himfai-tónál pedig szakvezetésükkel figyelhetjük meg a madarakat.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Fehérné Gyömörey Katalin | 2022.09.28., 15:09
Kedves Mihály! Menetrend szerinti járat lehet arra már nem lesz, ezért Csákánydoroszlóról vonattal tervezem Szombathelyre, majd tovább Celldömölkre. oda még átgyalogolunk (talán).
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.09.28., 8:48:
Kedves Sándor!
Érdemes lenne Körmenden hagyni a kocsit. Onnan van egy busz Szarvaskendre reggel. Visszafelé Körmendig valahogy megoldjuk.
Szabó Sándor | 2022.09.28., 8:36:
Kedves Mihály, és túratársak! Azt szeretném a csoporttagoktól kérdezni, hogy a családommal érkezek és az autónak Szarvaskenden marad,de Iváncról visszakellene valahogy jutnom. Esetleg, valaki oly lenne oly kedves, hogy visszavigyen az autónkhoz?
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.09.27., 21:51
Kedves Kató!
A hazautazást különbusszal tervezik, vagy valamilyen menetrend szerinti járattal?
Fehérné Gyömörey Katalin | 2022.09.25., 21:31
Kedves Mihály! Köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel: Kató
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.09.25., 17:37
Kedves Kató! A csapat tempójától függ. Szerintem du 15 óra körül fogunk Iváncra érni. Üdvözlettel, Tóth Mihály
Fehérné Gyömörey Katalin | 2022.09.22., 23:17
Érdeklődni szeretnék afelől, hogy mire tervezzük az Iváncra érkezést. Nekünk Celldömölkre még aznap vissza kell érnünk. Kb. 18 fővel megyünk. Előre is köszönöm az infót! Üdvözlettel: Kató
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!