MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
075
kéktúrás bélyegzésre ideális
nemzeti parkos szakvezetősnemzeti parkos szakvezetős
Eszköz 121.4 km
Eszköz 1245 m

A Rába felé lehajló, patakárkokkal tagolt Kemeneshát és a Vasi-Hegyhát peremén járunk. A környező síkvidékek és az Őrség festői dombjai között halovány átmenetként nyújtózó tájat hangulatos túrán fedezzük fel. A kiemelt hátság szegélyének terepét a folyó felé igyekvő patakok piciny, erdős völgyei „mozdítják meg”, a közéjük szorult kiszögelléseken apró falvakat érintünk. A mezők, falvak, vizek sorát a Himfai-tó tükre is ékesíti, melynek madárvilágát egy megfigyelőtoronyból is megcsodálhatjuk. Túránk Iváncon végződik.

A túra különlegességeként az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi szakembereinek szervezésében Nádasdon megtekintjük a Rotundát és a Borostyánút egy közeli darabjáról is szó esik majd. A Himfai-tónál pedig szakvezetésükkel figyelhetjük meg a madarakat.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.10.09., 8:25:
Kedves Kató!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, nagyon jó csapat jött össze 🙂
A közös képeket elküldöd nekem a mihaly.toth@onpi.hu email címre?
Fehérné Gyömörey Katalin | 2022.10.08., 22:04
Kedves Mihály és Dani! Nagyon szépen köszönjük a mai napon végzett vezetéseteket, remek túra volt, sok érdekes infót megtudtunk Tőletek. Jövőre sem hagyjuk ki október 14-ét!😘
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.10.07., 17:17
Kedves Túratársak!

A holnapi túra után kb 5,5km sétával elérhető a csákánydoroszlói vasútállomás, ahonnan van óránként vonat Körmendre. Túravezető társammal és tudomásom szerint többekkel is alapvetően ezzel tervezünk elutazni a nap végén. Ha valamilyen probléma lép fel, akkor maximum 4 emberért Körmendről visszatudok menni kocsival Iváncra.
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.10.05., 10:14
Kedves Zsolt!
A mihaly.toth@onpi.hu email címre írjon rám, és válaszban megadom azt a telefonszámot akinél érdeklődhet a szállással kapcsolatban.
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.10.04., 21:59
Kedves Zsolt!
Kérdését továbbítottam az MTSz-es kollégák felé, én csak a túravezetésért felelek, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságnál dolgozom. Amint megkapom a választ megírom.
Török Zsolt | 2022.10.04., 12:06
Kedves Mihály!
Iváncon szeretnék aludni, mert másnap megyek tovább a kéken. Hogyan tudok szállást foglalni a turistaházba? polgármester úr jelezte, hogy az MTSZ-en keresztül lehet most csak foglalni, de nem találok ilyen felületet!
Előre is köszönöm!
Fehérné Gyömörey Katalin | 2022.09.28., 15:09
Kedves Mihály! Menetrend szerinti járat lehet arra már nem lesz, ezért Csákánydoroszlóról vonattal tervezem Szombathelyre, majd tovább Celldömölkre. oda még átgyalogolunk (talán).
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.09.28., 8:48:
Kedves Sándor!
Érdemes lenne Körmenden hagyni a kocsit. Onnan van egy busz Szarvaskendre reggel. Visszafelé Körmendig valahogy megoldjuk.
Szabó Sándor | 2022.09.28., 8:36:
Kedves Mihály, és túratársak! Azt szeretném a csoporttagoktól kérdezni, hogy a családommal érkezek és az autónak Szarvaskenden marad,de Iváncról visszakellene valahogy jutnom. Esetleg, valaki oly lenne oly kedves, hogy visszavigyen az autónkhoz?
Tóth Mihály Szakaszfelelős 2022.09.27., 21:51
Kedves Kató!
A hazautazást különbusszal tervezik, vagy valamilyen menetrend szerinti járattal?
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!