MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
076
kéktúrás bélyegzésre ideális
erdészeti szakvezetőserdészeti szakvezetős
Eszköz 126.8 km
Eszköz 1275 m
Jelentkezéshez >
Még 34 hely szabad


A Dél-Dunántúli Kéktúra egyik legizgalmasabb szakasza ez, mely az útvonalra eső egyetlen nemzeti parkba vezet. A hosszú vándorlást szelíd domborzat ellensúlyozza, miközben vérbeli dombvidéki tájon járunk. A Lugos-patak hosszú, rétekkel pettyezett erdei völgyét az Őrség nyílt kaszálói, panorámás domboldalai váltják. Kondorfa után, Szalafőnél érkezünk a népi építészetükről nevezetes szeres települések világába, majd az „ifjú” Zala (ahogy errefelé hívják: Szala) mentén sétálunk át Őriszentpéterre. A Délnyugat-Magyarországot feltáró Kéktúra-útvonal egyik legszebb túrája vár a kiadós távot bevállalókra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Róza Árpád Szakaszfelelős 2022.09.27., 15:48
Autósok figyelmébe: szombat délután nincs tömegközlekedés Iváncra, az autókat depózni kell Őriszentpéteren. Őriszentpéterről 7:25-kor indul busz Iváncra a 2-es kocsiállásból, ezzel a 8:00-ás indulást el lehet érni.
Róza Árpád Szakaszfelelős 2022.09.13., 16:12
A lehetséges szállás Iváncon: https://goo.gl/maps/JY5DgXy1UrUFuTLFA
Róza Árpád Szakaszfelelős 2022.09.10., 11:20
Sziasztok! Csináltam egy táblázatot azoknak, akik messziről jönnek. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1o-5aUO5U02LczM7FT_tF5vRXJ8XLfgkPV6oYWcj25qs/edit?usp=sharing
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!