MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Galyatető Turistacentrum   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
077
Eszköz 1Nyílt túra
"KÉK menet"
Eszköz 128.1 km
Eszköz 1395 m

Az Őrségi Nemzeti Park esszenciáját kínálja ez a túra: a dombhátakon megülő, szerekre tagolt, takaros falvakat és völgyi településeket, kiterjedt erdőségeket sok-sok domboldali panorámával. A műemlékekkel gazdagon ellátott útvonal hagyományaikra büszke, pazar fekvésű, a turisták körében is népszerű falvakon és eldugott, békés kis községeken vezet keresztül, miközben nehéz betelni a folyamatosan újabb és újabb zugokat bemutató, hepehupás táj szépségeivel. Aki túl hosszúnak találná a túrát, az út közben is kiszállhat, hiszen faluról falura vándorlunk.

Az egykori Bakancslista stábja, a "Kék menet" videósorozat készítői és főszereplői, akik 3 év alatt bejárták az Országos Kéktúrát és friss szemmel és objektívvel bemutatták a legendás, másfél millió lépéses túraútvonalat, most az Őrséget vették célba, hogy megkezdjék az RPDDK megismerését is. Hogy lesz-e belőle videósorozat, megkérdezheted tőlük személyesen, ha velük tartasz ezen a túrán. Természetesen, most is, mint a tavalyi Kéktúrázás napján, az egyik legnehezebb, leghosszabb túrára vállalkoztak.

Üzenőfal

Tenczer Gábor Szakaszfelelős 2021.10.11., 22:56
Sziasztok, meg egyszer, ha a fotók linkje nem jött meg az előző levéllel, akkor gyertek be az üzenőfalhoz, itt lesz.
Tenczer Gábor Szakaszfelelős 2021.10.11., 13:41
Sziasztok, még egyszer köszi a túrát mindenkinek! A folyamatosan bővülő fotótár itt böngészhető: https://photos.app.goo.gl/TB2cVmCsCGcBSqyX9 Ha nektek van még képetek, töltsétek ide, kössétek be nyugodtan.
Kiss Endre | 2021.10.08., 18:15
Az én autóm is ott vár ha kell.
Kondás János | 2021.10.08., 13:25
Sziasztok, Én Szombathelyről megyek autóval, max. 3 túratársat el tudok vinni.
Tenczer Gábor Szakaszfelelős 2021.10.08., 10:46
Kedves László, nagyon megköszönnénk, ha letennéd Szentgyörgyvölgyben az autód, mert mi elég későn érünk az őriszentpéteri szállásra, személy szerint én hajnali fél 1 körül, és ilyen későn nehezebben tudnánk átlogisztikázni a kocsit a célba. Nem biztos, hogy szükség lesz rá, de a biztonság kedvéért jó ha van egy autó a célban, közbejöhet bármi.
Soós László | 2021.10.07., 17:44
Kedves túratársak! Én Kercaszomoron lakom,elég jól ismerem az útvonalat.Az esős idő miatt vízhatlan túrabakancs ajánlatos.Szombaton nem valószínű eső. Terveim szerint busszal mennék és jönnék,de ha van rá igény,kora reggel le tudom tenni az autóm Szentgyörgyvölgyön és 4 embert visszataxizni Őribe.
Berkes Béla | 2021.10.07., 10:13
https://imgflip.com/i/5pk985
Tenczer Gábor Szakaszfelelős 2021.10.06., 11:48
@angelika: rendben, szép túra lesz! @katalin: persze, jó eséllyel meglesz a túra időben, de jó minden eshetőségre felkészülni. @mindenki: kicsit ránk ijeszthet az időjárás, de most úgy tűnik, hogy hatalmas szerencsénk lesz, mert pénteken eláll az eső, szombaton kisüt a nap (vasárnap meg délutánra újra beborul)
Gaál Angelika | 2021.10.06., 10:27
Sziasztok! Én Szombathelyről megyek reggel vonat/busszal. A táj és a látnivalók miatt választottam ezt a túrát, viszont az egész napot nem tudom vállalni, olyan 14 óra magasságában kiszállok, ahogy néztem, ez talán Magyarszombatfa lesz, ha előtte-utána sem probléma, jönnek értem. Ebédszünet számomra nem szükséges, de természetesen mind ebben, mind a tempóban alkalmazkodom a csoporthoz. Jó túrát magunknak!
Nagy Katalin Annamária | 2021.10.04., 20:44
Kedves Túratársak! Én Zalaegerszegről megyek Őriszentpéterre szombaton reggel autóbusszal /vonattal és onnan is szeretnék hazaindulni. Szentgyörgyvölgyről én is úgy látom 18.01-kor indul járat Őriszentpéterre és onnan tudok (Zalalövő érintésével) tömegközlekedéssel hazaindulni. Én egyáltalán nem autózom, ezért sajnos fuvart nem tudok vállalni. Úgy gondoltam,hogy ha nyáron sikerült a Keszthely Tapolca (nekem 32 km feletti lett a táv) eltévedéssel, falatozással, bambulással egybekötve kb 10,5 óra alatt, akkor talán ez is összejön, bár bevallom őszintén a távolságot először nem is figyeltem, amikor ezt a szakaszt kiválasztottam, csak azt, hogy merre van kedvem menni. Remélem nem hátráltatom majd a tapasztalt csapatot. Üdv. : Nagy Kata
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!