MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
077
"KÉK menet"
Eszköz 128.1 km
Eszköz 1395 m

Az Őrségi Nemzeti Park esszenciáját kínálja ez a túra: a dombhátakon megülő, szerekre tagolt, takaros falvakat és völgyi településeket, kiterjedt erdőségeket sok-sok domboldali panorámával. A műemlékekkel gazdagon ellátott útvonal hagyományaikra büszke, pazar fekvésű, a turisták körében is népszerű falvakon és eldugott, békés kis községeken vezet keresztül, miközben nehéz betelni a folyamatosan újabb és újabb zugokat bemutató, hepehupás táj szépségeivel. Aki túl hosszúnak találná a túrát, az út közben is kiszállhat, hiszen faluról falura vándorlunk.

Az egykori Bakancslista stábja, a "Kék menet" videósorozat készítői és főszereplői, akik 3 év alatt bejárták az Országos Kéktúrát és friss szemmel és objektívvel bemutatták a legendás, másfél millió lépéses túraútvonalat, most az Őrséget vették célba, hogy megkezdjék az RPDDK megismerését is. Hogy lesz-e belőle videósorozat, megkérdezheted tőlük személyesen, ha velük tartasz ezen a túrán. Természetesen, most is, mint a tavalyi Kéktúrázás napján, az egyik legnehezebb, leghosszabb túrára vállalkoztak.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!