MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
078
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 127.1 km
Eszköz 1310 m
Jelentkezéshez >
Még 41 hely szabad

Ezen a túrán a zalai dombvidék hajlataiban megbújó, lassan elenyésző, mégis bájos falvak világából a turisták figyelmében lubickoló Őrség szélére igyekezünk. Az ország legkisebb településeinek egyikét is érintjük (Felsőszenterzsébetet húszan se lakják), de a 21. században végleg elnéptelenedett Pusztaszentpétert is felkeressük. A nagyvilágtól elszigetelt aprófalvak körül hatalmas erdőségek, tágas kaszálók vadvirágos rétjeivel színezett völgyek, dombsági kilátások pezsdítik fel a kiadós vándorlást. A karakteres zalai „univerzum” átszelését a térség fő völgyéből, a Zala folyó melletti Zalalövőről indítjuk, és a határ közelében, Szentgyörgyvölgyön fejezzük be.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Csernus L. Gábor Szakaszfelelős 2022.09.27., 20:18
Szuper, akkor minden csapattagot sikerült elérni. Ezek szerint most már úgy gondolhatom, hogy már senkinek nincs kifogása az ellen, hogy kocsikhoz érkezzünk a célba, mert mindnyájan azzal jövünk, senki nem jön vonattal, busszal vagy épp gyalog.
Akkor Fruzsina, Balázs, Krisztina és János megoldják házon belül a visszaközlekedést, a másik 2x3 fő pedig 6.44-kor buszra száll Szentgyörgyvölgyön és 8.06-kor ér Zalalövőre, tehát a rajt 7.30 helyett 8.15-kor lesz.
Kondás János | 2022.09.27., 16:30
Sziasztok,
Mi valószínűleg két autóval megyünk Szombathelyről. Az egyiket előtte letesszük a célban.
Üdv,
Fruzsina, Balázs, Krisztina, János
Csernus L. Gábor Szakaszfelelős 2022.09.27., 15:30
Kedves Eszter!
De, lehetne, csakhogy miután nem kapja meg minden csapattag az itteni üzeneteket, ezért nem tudjuk, hogy eljutna-e hozzájuk az infó. 6 emberrel valóban nem működik a mentőötletem.
Milei-Bonczók Eszter | 2022.09.27., 15:22
Szia,
3-an vagyunk igazából, Tamás is hozzánk tartozik.
Amúgy az eseményt, nem lehet ez alapján a buszos műsor alapján módosítani? Mert ez egy nagyon jó megoldás és persze költség is időhatékony is. Mi is mindig így túrázunk.
Vagy a jelentkezők, úgyis mind regisztráltak, mailben kiértesíteni őket?
Jó lenne, ha a végén nem kellene várogatni, ha már 6-an nem férünk be egy kocsiba.
Nem látsz erre megoldást? Kicsit indulna csak később így a műsor.
Köszi,
Eszti
Csernus L. Gábor Szakaszfelelős 2022.09.27., 8:16:
Kedves Eszter! Sajnos a jelentkezők többségéhez nem jutottak el az üzenetek (ki van kapcsolva náluk ez az opció), ezért nem biztos, hogy át tudjuk tenni a rajt időpontját, miután busszal így később érkeznénk oda, mint a meghirdetett. Ebben az esetben kooperálhatunk mi más módon is, mert az is megoldható, hogy az egyik kocsink a célban marad, a másik a rajtban és buszozás helyett egymást szállítjuk át reggel és délután is vissza. Te ketten vagytok, mi pedig hárman, elvileg pont jó lehet. Így maradna a tervezett 6.30-as találkozó is a célban és a 7.15-ös is a rajtban, ha nektek is megfelel.
Milei-Bonczók Eszter | 2022.09.26., 11:56
Szia,
Dávid és én kocsival tervezünk érkezni, így nekünk tetszik az ötlet, hogy a célban maradnak a járművek, amikkel érkeznénk/távoznánk. Plusz így biztosan nem lennénk időhöz sem kötve az érkezésnél. Szóval mi támogatjuk a reggel 6.30-ig Szentgyörgyvölgybe érkezést.
Csernus L. Gábor Szakaszfelelős 2022.09.25., 17:35
Ismét felteszem a kérdést, mert nem kaptam a korábbi üzenetemre választ: van-e kifogásotok az ellen, hogy 6.30-as szentgyörgyvölgyi találkozóra módosítsuk a tervezett 7.15-ös zalalövőit, az előző üzenetemben leírtak miatt?
Csernus L. Gábor Szakaszfelelős 2022.09.16., 19:17
Kedves csapattagok! Szeretnélek megszondáztatni Titeket, hogy ki miként tervezi a rajt megközelítését? Ez azért érdekes, mert ha kocsival érkeznétek Zalalövőre, akkor van egy javaslatom. Ugyanis arra is van lehetőség, hogy egy kicsit későbbi rajt időpont fejében a célban az autóinkhoz érkezzünk, persze akkor reggel 6.30-ig Szentgyörgyvölgybe kell érni. Jó tudni, hogy onnan reggel egy átszállással el lehet jutni a zalalövői vasútállomásra, de ugyanez a reggeli órák után már csak aznap egyszer, este 6-kor lehetséges, tehát esélyes, hogy a jelenleg tervezett indulás esetén akár több órát is várni kell a célban a buszra.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!