MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
081
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 122.2 km
Eszköz 1500 m
Jelentkezéshez >
Még 43 hely szabad

A Zalai-dombság egyik leginkább zegzugos területén túrázunk. Az egész tájegységre jellemző szépséges rétek, hosszú tisztásláncolatok és tágas panorámák mellé itt viszonylag keskeny dombhátak és hosszú, szűk patakvölgyek társulnak. Néhol lelátunk a duzzasztott tavakkal bélelt mélyületekbe, máshol pompás fekvésű dombok fölött pillantunk át, többnyire pedig árnyas erdőkben bandukolunk. Persze érintünk néhány falut is, és a térséget behálózó kisvasúti hálózat sínjeit is többször átlépjük.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Sustik Tiborné Edit Szakaszfelelős 2022.09.15., 10:00
Kedves Túratársak! Tartsatok velünk a Kéktúrázás napján a Zalai-dombságban a Göcsej peremét is érintve a 081 szakaszon Rádiházától Lispeszentadorjánig! Út közben számos, - eddig talán nem is hallott - érdekességet hallhattok Göcsejről, valamint az egykori zalai farkasok sorsáról, a madárvédelem rögös útjairól. Szombati nap lévén, október 8-án is megoldható a tömegközlekedéssel való utazás Zalaegerszegről a 07:17 órakor induló vonattal, délután Lispeszentadorjánból vissza Lentin át Zalaegerszegre - átszállás nélküli járattal (Ez így nincs a menetrendben, de így van!) – a 15:22 órakor induló autóbusszal. Távolabbról érkezőknek érdemes az autót a zalaegerszegi vasútállomás közelében hagyni.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!