MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
082
Eszköz 114.1 km
Eszköz 1315 m

Barátságos távon visszafogott szintemelkedéssel vár a Zalai-dombság apró, szelíd formákkal látványos univerzuma, melynek minden karakteres, vonzó vonásából ízelítőt kapunk. A tájegység egyik legérdekesebb és kétségkívül legfelkapottabb túraterepét szeljük át: panorámás domboldali dűlőutak, idős bükkerdők, rétláncolatokkal bélelt patakvölgyek váltakoznak az útvonal mentén, de a Kistolmácsi-víztározó erdei tükre, az ország leghosszabb kisvasúthálózatának forgalmas szakasza, és a bázakerettyei olajkutak bólogató vasszörnyei is maradandó élményekkel kecsegtetnek. Az erdős tájkép helyenként már-már hegyvidéki látványokat idéz. A zalai vidék szépségének sűrítményét kínálja ez a kellemes tempóban, ráérősen teljesíthető útvonal.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Vastag Barbara Szakaszfelelős 2022.10.09., 19:38
Sziasztok!
Létrehoztam egy drive mappát, ebbe aki fotózott és megosztaná a csapattal legyen szíves, töltse fel! 🙃Én is feltöltöttem a fotóimat.
https://drive.google.com/drive/folders/1nSBSqYP9MelWyt3T_MZGIQySN_EkaTJy
Továbbá köszönöm az ötleteket, csodálatos környék!🤍💙🤍
Barbara
Vastag Barbara Szakaszfelelős 2022.10.08., 20:19
Kedves Ildikó!
Köszönöm a kedvességeteket. Jó volt, ilyen lelkes csapattal végigjárni ezt a szakaszt! 🙂
Kellemes pihenést!

Bedő Ildikó | 2022.10.08., 19:07
Kedves Barbara!
Köszönjük a mai túravezetést.
Örülünk, hogy megismerhettünk, nagyon jól éreztük magunkat.
Bedő Ildikó és csapata


Vastag Barbara Szakaszfelelős 2022.10.06., 12:23
Sziasztok! Már csak kettőt kell aludni, és október 8-a lesz és egyelőre úgy néz ki gyönyörű időnk lesz. :) Két fontos dolog miatt írok Nektek a szakasszal/túrával kapcsolatban. Először is lehetőleg (akinek van az autóban vagy otthon) LÁTHATÓSÁGI mellénnyel készüljetek, mert az útvonal egyik szakaszán az országúton fogunk haladni (Bázakerettye és Kistolmácsi között). Másodszor meg, szeretném kérni, aki még sem tud jönni a túrára az a jelentkezési felületén mondja le. Ha valami oknál fogva valaki késne szombat reggel, az legyen kedves, jelezze Nekem: 30/2312466 számon, vagy ezen az üzenet felületen. További szép napot!
Vastag Barbara Szakaszfelelős 2022.10.03., 13:15
Kedves Anita! Köszönöm a jelzést! További szép napot! Barbara
Németh-Gáspárik Anita | 2022.10.03., 12:40
Kedves Barbara!
A túrára csak egy gyermekkel érkezem. Németh Sára nem tud részt venni a túrán.
Köszönettel :Németh - Gáspárik Anita
Vastag Barbara Szakaszfelelős 2022.09.29., 9:40:
Sziasztok Kedves Túratársak! :) Örülök, hogy napról napra egyre többen jelentkeztek. Én foglak Benneteket várni a kezdőponton, hogy együtt teljesítsük a Kéktúrázás napján ezt a távot. Szombat reggel Kistolmácsról fogok érkezni a találkozóra, és a táv után is odamegyek vissza. Ha kérdés van, nyugodtan jelezzétek, megpróbálok válaszolni rá. Illetve egymással is ezen a fórumon tudtok egyeztetni, ha szükséges.:)
Akinek van DDK bélyegzőfüzete, hozza magával, mert érinteni fogunk 3 pecsételő helyet!
Kellemes napot Mindenkinek!
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!