MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
082
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 114.1 km
Eszköz 1315 m

Barátságos távon visszafogott szintemelkedéssel vár a Zalai-dombság apró, szelíd formákkal látványos univerzuma, melynek minden karakteres, vonzó vonásából ízelítőt kapunk. A tájegység egyik legérdekesebb és kétségkívül legfelkapottabb túraterepét szeljük át: panorámás domboldali dűlőutak, idős bükkerdők, rétláncolatokkal bélelt patakvölgyek váltakoznak az útvonal mentén, de a Kistolmácsi-víztározó erdei tükre, az ország leghosszabb kisvasúthálózatának forgalmas szakasza, és a bázakerettyei olajkutak bólogató vasszörnyei is maradandó élményekkel kecsegtetnek. Az erdős tájkép helyenként már-már hegyvidéki látványokat idéz. A zalai vidék szépségének sűrítményét kínálja ez a kellemes tempóban, ráérősen teljesíthető útvonal.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!