MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
082
Eszköz 114.1 km
Eszköz 1315 m
Jelentkezéshez >
Még 28 hely szabad

Barátságos távon visszafogott szintemelkedéssel vár a Zalai-dombság apró, szelíd formákkal látványos univerzuma, melynek minden karakteres, vonzó vonásából ízelítőt kapunk. A tájegység egyik legérdekesebb és kétségkívül legfelkapottabb túraterepét szeljük át: panorámás domboldali dűlőutak, idős bükkerdők, rétláncolatokkal bélelt patakvölgyek váltakoznak az útvonal mentén, de a Kistolmácsi-víztározó erdei tükre, az ország leghosszabb kisvasúthálózatának forgalmas szakasza, és a bázakerettyei olajkutak bólogató vasszörnyei is maradandó élményekkel kecsegtetnek. Az erdős tájkép helyenként már-már hegyvidéki látványokat idéz. A zalai vidék szépségének sűrítményét kínálja ez a kellemes tempóban, ráérősen teljesíthető útvonal.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Vastag Barbara Szakaszfelelős 2022.09.29., 9:40:
Sziasztok Kedves Túratársak! :) Örülök, hogy napról napra egyre többen jelentkeztek. Én foglak Benneteket várni a kezdőponton, hogy együtt teljesítsük a Kéktúrázás napján ezt a távot. Szombat reggel Kistolmácsról fogok érkezni a találkozóra, és a táv után is odamegyek vissza. Ha kérdés van, nyugodtan jelezzétek, megpróbálok válaszolni rá. Illetve egymással is ezen a fórumon tudtok egyeztetni, ha szükséges.:)
Akinek van DDK bélyegzőfüzete, hozza magával, mert érinteni fogunk 3 pecsételő helyet!
Kellemes napot Mindenkinek!
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!