MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
084
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 121.8 km
Eszköz 1450 m

Nagykanizsától keletre, a Zalai-dombság határterületére indulunk, ahol alacsony, elnyúló dombhátak és kiöblösödő völgyek „görbítik” a terepet. Útvonalunkon mi is kivesszük a részünket a hullámvasutazásból, de többnyire a tetőket követve, a táj magasabb pontjain maradunk, és csak a falvak kedvéért ereszkedünk alá. A kilátásokkal tűzdelt, erdős hátságban bújik meg a Zalai-dombság egyik legfőbb látványossága, a nagybakónaki Kőszikla-szurdok, melyet éppen elkerül a Kéktúra, de akik vállalják a kifejezetten nehéz terepszakasz leküzdését, nekik lesz lehetőségük megtekinteni ezt a kivételes képződményt. A Nagybakónak melletti völgyben, a Tukora-tető oldalában, a híres Kőszikla-szurdok bejáratánál az energiával teli, elvarázsolt erdőben egy csodálatos, különleges kisugárzású hely húzódik meg, a források völgye, a Szent György vonalak metszéspontja. Utunk során ezen a helyen egy nagyobb pihenőt tartva töltődhetünk fel.

A fürdőjéről nevezetes Zalakarost nem csupán fölülről csodáljuk meg, hanem lehetőségünk nyílik közelebbről is megismerni, hiszen a központjában fejezzük be túránkat. Túránk zárását követően, aki szeretne, a Termáltó és Ökopart hangulatos környezetében pihenhet egyet.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!