MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
085
kéktúrás bélyegzésre ideális
helyi attrakcióshelyi attrakciós
Eszköz 119 km
Eszköz 1115 m

Dombságok közötti lapályon, kényelmes aszfaltutakon sétálunk a környező területekről lecsorgó, piciny patakok és csatornák szövevénye között. Körbetekintve a Somogy és Zala dombvidékeinek látványa keretezi a túrát, de többnyire erdőben, többször illatos fenyvestáblákon keresztül baktatunk. Ezt a vándorlást azoknak ajánljuk, akik kiadós és egyszerű erdei sétára vágynak, vagy akik élnének az alkalommal, hogy a Dél-Dunántúli Kéktúra egyik legegyszerűbb szakaszát társaságban, szervezett keretek között teljesíthessék, esstleg azoknak, akik a túrázás során szívesen csöppennek bele a térség egyik legjelentősebb kulturális és gasztronómiai rendezvényébe, a galamboki Gesztenyés Napba. Galambok és környéke mindig is kiváló gesztenyetermő vidék volt, és még ma is sok helyi gazdának kiegészítő jövedelmet jelent a gesztenye értékesítése. Ennek a hagyományosan zalai csemegének állít méltó emléket ez a kulturális rendezvény. A Piactéren nem csak a gesztenyét lehet megkóstolni, de a helyi termelők kirakodóvására és a színpadi programok miatt is érdemes kis időre megszakítani a túrát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Gajdos Andrea | 2022.10.06., 21:04
Kedves Szervezők!
Sajnos nem tudok részt venni a túrán.
Szép időt szombatra!
Üdvözlettel,
Gajdos Andrea
Tóth Gizella | 2022.10.03., 19:05
Kedves Kitti!

Valaki szeretne jelentkezni a túrára (nem tudott belépni az oldalra).
Varga Mária (maria25lin@gmail.com)

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Tóth Gizella

Tóth Gizella | 2022.09.28., 20:43
Kedves Kitti!

A Szilágyiné Bodó Márta szeretné lemondani a túrát.

Üdvözlettel:
Tóth Gizella
Berbuch Bernadett Kitti Szakaszfelelős 2022.09.26., 12:22
Kedves Túrázó barátaim!
Ezen a napon tartják GALAMBOKON a Gesztenyés Naponkat, ahol egy standot fognak biztosítani nekünk, túrázóknak. Itt frissítővel, aprósüteménnyel kínálnak majd meg minket. A rendezvény 12:00-tól lesz.
Kérlek benneteket, hogy lehetőség szerint hozzatotk magatokkal LÁTHATÓSÁGI MELLÉNYT, ugyanis utunk nagy része közúton történik! Köszönöm!
Berbuch Bernadett Kitti Szakaszfelelős 2022.09.03., 18:25
Kedves Túrázók! A vissza-úthoz egy kis segéd anyag: 15:47 Indulás Nemesvidautóbusz-váróterem (17.4 km) 28 perc Marcali felől Zalakaros felé Járatszám: 6188/285 Üzemelteti: VolánbuszJegyár: 370 FtKözlekedik: szabadnapokon 16:13 Érkezés Zalakaros újmajori elágazás, innen vissza lehet sétálni a kilátóhoz. Tehát, 2x is meg lehet csodálni a gyönyörű panorámát, egyszer reggel, egyszer pedig délután :) A napfelkelte: 7:02 napnyugta: 18:21
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!