MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
087
terepfutásterepfutás
Eszköz 118.4 km
Eszköz 155 m

"Sose add fel!"

Főleg, ha van ambíciód futva felfedezni a tájat. A Kéktúrázás napja ezen szakasza futótúra, ami azt jelenti, hogy a gyaloglásnál kicsit magasabb intenzitással és pulzussal, de a gyorsaság helyett az élvezetre összpontosítva futhatod végig a somogyi dombvidék egyik legszebb részét a Kékkör egyik legnagyobb ismerőjével, Szarvas Mátyással. Matyi a kihívások embere, aki többszörös ultrafutó világkupa győztesként, sokszoros ultraterepfutó országos bajnokként háromszor futotta körbe az Országos Kékkör 2560 km-ét /www.kekkorfutas.hu/. Vele kocoghatod végig ezt a szűk húsz kilométert a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben, igazi látképi élményekhez is jutva közben.

A somogyi dombvidék legnagyobb összefüggő erdőterületét és egyben legizgalmasabb részét vágjuk keresztül: a vizekkel átszőtt Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetet. Vidra- és viperapopulációja is bizonyítja, hogy különleges élőhelyi adottságú terület, ahol a hegyvidékeinkről ismerős erdőkép és a síkvidéki társulások jellege egyszerre, széles mozaikban van jelen. Az egykori tanyavilág már nincs meg (hírmondóját, egy erdei temetőt azonban felkeressük), a hatalmas rengeteg oázisait ma a mocsarak és halastavak jelentik. A túra hosszan szegődik kisvasúti sínek mellé, egyébként végig zárt erdőség feltáróútjain kanyarog.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!