MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
090
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 124.3 km
Eszköz 1555 m

Ha valaki az ezerféleképpen híressé vált Zselicre kíváncsi, ezt a túrát ajánlott választania: a sportos, kiadós útvonal minden megmutat, amit ez a sokszínű táj nyújtani tud látogatóinak. Egyben bizonyítja, hogy nemcsak a hegyvidékek tartogathatnak új látványokat, festői tájképeket minden kanyar után, hiszen a Zselic zegzugos világa hazánk kitüntetett szépségű tájainak sorából való. A rétekkel ékesített, mélyen ülő patakvölgyek és a változatos, zárt erdőtakaró mellé egy elpusztult tanyavilág és egészen apró falvak társulnak – nem csoda, hogy itt alakult meg a Zselici Csillagpark, mely az éjjel fénytelen táj égboltjára irányítja a figyelmet. De a hosszú erdei kirándulást mesés fekvésű, pazar horgásztavak is izgalmasabbá teszik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Millei Zsolt Szakaszfelelős 2022.10.06., 8:00:
Kedves Túrázók! Összefoglalva a szombati KTN-át:
Találkozó Zselickisfaludon 8.45, illetve Kaposvár buszállomáson a 7.30-as busznál. Úgy látom többen is ide jönnek. Nem tudom mindenkinek megvan-e a kellő túrázási gyakorlata, így elmondom, hogy víz,ennivaló mindenkinél legyen. Bakancs ajánlott. Aki pecsétel a RP-DDK útvonalán annak a füzet, pecsétpárna szükséges.
A túrán nem lesz nagy tempó, több pihenő lesz. A Kardosfán a kilátóhoz letérünk (oda-vissza 600m).
A reggeli találkozást segíti a túravezetőknél lévő KTN-es "hátizsák zászló".
A túra végén Gálosfáról a 18.15-ös busszal lehet Kaposvárra eljutni.
Ha van kérdés csak bátran, leggyorsabban a chat-en tudok válaszolni.
Jó lenne ha mindenkivel tudnék telefonszámot cserélni.
Jó Túrát kívánok mindenkinek, szombaton találkozunk.
Millei Zsolt
Millei Zsolt Szakaszfelelős 2022.10.03., 21:56
A túrára a zselickisfaludi induláson kívüli a kaposvári autóbusz állomásról 7.30-kor odainduló busznál is lehet csatlakozni.
Millei Zsolt Szakaszfelelős 2022.09.30., 20:14
Kedves új jelentkezők, Blatincz Rita, Virág Dóra, Dr Lakner Csaba! Kérem hogy keressenek chat-en vagy e-mailben. (mil.zsolti@gmail.com)
Millei Zsolt szakaszfelelős.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!