MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
090
Eszköz 124.3 km
Eszköz 1555 m

Ha valaki az ezerféleképpen híressé vált Zselicre kíváncsi, ezt a túrát ajánlott választania: a sportos, kiadós útvonal minden megmutat, amit ez a sokszínű táj nyújtani tud látogatóinak. Egyben bizonyítja, hogy nemcsak a hegyvidékek tartogathatnak új látványokat, festői tájképeket minden kanyar után, hiszen a Zselic zegzugos világa hazánk kitüntetett szépségű tájainak sorából való. A rétekkel ékesített, mélyen ülő patakvölgyek és a változatos, zárt erdőtakaró mellé egy elpusztult tanyavilág és egészen apró falvak társulnak – nem csoda, hogy itt alakult meg a Zselici Csillagpark, mely az éjjel fénytelen táj égboltjára irányítja a figyelmet. De a hosszú erdei kirándulást mesés fekvésű, pazar horgásztavak is izgalmasabbá teszik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túrát a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt szakmailag támogatja.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!