MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
091
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 127.5 km
Eszköz 1675 m

A Zselic szívén kanyarog át az útvonal, és a táj adottságaival már a Mecsek felé kacsintgat. A sűrű erdőket megtörő, nyílt dombháti szakaszok a tágas, tölcsérszerű mélyedésekkel hajlongó „szélesvásznú” tájat tárják fel, melynek magas, erdős vonulatok rajzolnak keretet. Forrásokban gazdag, hanyatló aprófalvakkal pettyezett tájon gázolunk, előttünk újra és újra a Mecsek vonalai jegecesednek a messzeségben. Az elhagyott tanyák és vadban gazdag erdők birodalmától Abaliget vasútállomásán búcsúzunk el.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Tóth Brigitta Szakaszfelelős 2022.09.26., 20:58
Kedves Leendő Útitársam!
Október 8-án Kaposvárról indulok Gálosfára az 5:10-kor, a távolsági autóbuszállomásról startoló busszal. Persze, ha tudsz, másként is odaérhetsz, lényeg, hogy 6:20-kor mindenképp elindulok. Gyere velem és gyalogoljunk egy jót a Zselicen át, egészen Abaligetig! Onnan - az érkezés függvényében - több vonat- vagy buszjárattal is hazamehetsz akár Pécs, akár Dombóvár felé.
Várlak szeretettel!

Tóth Brigitta
szakaszfelelős
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!