MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
093
kéktúrás bélyegzésre ideális
erdészeti szakvezetőserdészeti szakvezetős
Eszköz 119.2 km
Eszköz 1620 m
Feliratkozáshoz >
2 jelentkező várólistán


A Mecsek középső részét átszelő szakaszt azoknak ajánljuk, akik kényelmesen szeretnék felfedezni ezt a hegyvidéket. A túraútvonal ugyanis végig az erdős hegyháton marad, így jelentős szintkülönbségek nélkül kóborolhatunk a folyamatosan változó rengetegben. Érintünk kulcsosházakat és forrásokat is, de a vándorlás csúcspontja a Köves-tető kilátója, ahonnan a szomszéd bércek mellett a mecseki bányászat megdöbbentő méretű gödreinek egyikét is végigpásztázhatjuk. Az útvonal végén Zobákpusztára érkezünk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Németh Andrea | 2022.09.21., 18:08
Sziasztok! Csatlakoznék János kérdéséhez. Távolsági busszal tudnék Remeterétre menni, ami 8.55 - re ér oda, így a kulcsosházhoz csak 9 után érkeznék. Van esetleg más is így? Megvárhatjuk ezt a buszt az indulással? Előre is köszönöm a választ!
Müller János | 2022.09.07., 18:37
Milyen járattal mentek? Amit én látok az 8:55-re érkezik Remeteréti megállóhoz.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!