MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
094
Eszköz 122.5 km
Eszköz 1490 m
Jelentkezéshez >
Még 31 hely szabad

A Dél-Dunántúli Kéktúra szakaszainak „szépségversenyén” magabiztosan indulhatna ez a túrútvonal, hiszen a Keleti-Mecsek tájképi adottságaival nem vetekedhet semmi Dél-Magyarországon. A mély, szurdokszerű völgyek sziklaformái, vízesései és zúgói, a magas hegykerettel körbefogott kaszálórétek tetejébe még a két kis „ékszerdobozt”, Kisújbányát és Óbányát („a magyar Svájcot”) is felkeressük. A vizekben gazdag, patakokkal átszőtt, fenséges erdőtájnak búcsút intve végül a Mecseket keretező hegyvidék széles, panorámás hátára vándorlunk, így túránkat nagyszerű díszletek közt fejezzük be.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Dömsödi Áron Szakaszfelelős 2022.09.29., 10:49
Kedves Ildikó!
A tervek szerint a túra 4 és 5 óra között ér célba (de tempótól függően nincs kizárva, hogy valamivel korábban) Mecseknádasdon. Az apátvarasdi csárda bélyegzőjét csak egy rövid kitérővel gyűjtjük be (ha erre van igény), és onnan lesétálunk Mecseknádasdra, ahonnan viszont folyamatosan mennek a buszok Pécsre.
Kedves Ibolya! A végpont kicsit csalókán van megadva, a csárdánál csak a bélyegzőt gyűjtjük be, mert ez egy rövid kitérő a K négyzet elágazásától, de utána ezen a jelzésen sétálunk be Mecseknádasdra. Nem tudunk róla, hogy a jelzés járhatatlan lenne jelenleg.
Hidegné Szél Ibolya | 2022.09.28., 20:20
Kedves Péter! A túra végpontja Apátvarasd Vadászcsárda., bélyegzőhely. Mecseknádasdról busszal szeretnénk visszajutni Pécsre (és onnan még tovább).
Úgy látom a térképen, hogy a legrövidebb út a kék négyszög, vajon járható? Két éve olvastam, hogy villanypásztoros kerítés keresztezte az utat. és javasolták a bozótvágót. Bár lehet hogy ez csak poénkodás volt.. Megoldjuk legfeljebb az országút szélén visszasétálunk a temetői megállóig.
Kovács Ildikó | 2022.09.28., 19:21
Kedves Lánci Péter! Csongrád-Csanád megyéből érdeklődök. Azt szeretném megkérdezni, hogy várhatóan hány óra körül ér a túra a célba?
Kedves túrázók! Tömegközlekedés terén nem nagyon látok lehetőségeket a Pécsre való visszajutáshoz. Van-e esetleg valaki, aki vissza tudna hozni 1 vagy két főt Pécsre? Kicsit ettől is függ, hogy erre a túrára tudjunk bejelentkezni. Előre is köszönöm.
Lánczi Péter Szakaszfelelős 2022.09.15., 9:42:
Kedves Zsuzsi! Várunk szeretettel. Üdv: Lánczi Péter
Hangácsi Zsuzsi | 2022.09.14., 20:34
Megviccelt a menetrend....az előző bejegyzést tekintse tárgytalannak😊.rendben lesz a 8:15-ös gyülekező
Hangácsi Zsuzsi | 2022.09.14., 20:15
Kedves Péter, 7-en Bonyhádról mennénk. A busz csak 8:35-re ér be. Megoldható lenne az indulást pár perccel elcsúsztatni? Az előző járattal ugyan már 7:20-ra ott lennénk, de ott elég necces az átszállás. Üdvözlettel Hangácsi Zsuzsi
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!