MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) mentén

RPDDK
097
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 120.2 km
Eszköz 1530 m

A Szekszárdi-dombság felfedezését kínálja ez a túra. A táj pedig valami egészen meglepőt ajánl: ahogy egyre beljebb hatolunk a meredek lejtőkkel tagolt, hol természetes képet festő, hol parkerdei hangulatú dombvidék mélyére, egyre inkább a Mecsek egy elszakított darabját lelhetjük meg benne. A széles legelőkkel bélelt grábóci völgy után erdős gerincen lendülünk át, hogy a sudár bükkössel szegélyezett Fazekas-völgyet járjuk végig. A Szekszárdi-dombság idilli kirándulóhelyének rétláncolatának pihenőhelyeit elhagyva ismét a tetőkre kapaszkodunk, és a kiadós erdei séta végén már a város panorámás, bortermő lejtőiről nézhetünk farkasszemet az Alfölddel. A Bait-kereszt kilátójából pedig még a távoli Zengőre is rápillanthatunk. Hosszú, de izgalmas túra az Alföld peremén, hegységeket idéző dombsági környezetben.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túrát szakmailag támogatja a Gemenc Zrt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!