MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
098
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 118.6 km
Eszköz 115 m

Háttal a hegyeknek, arccal a pusztának – így vágunk bele az Alföldi Kéktúra útvonalába ezen a túrán. És a hatalmas síkság rögtön édeni szépségekkel jutalmaz, és bizonyítja azt is, hogy nem csupán a hegységek lehetnek vadregényesek. Szekszárdról a girbegurba holtágak világába, a gemenci erdő hatalmas rengetegébe tartunk, kisvasútvonal mentén, gáton és buja erdők útjain sétálunk. A hosszú túra a Duna felé ráérősen hömpölygő Sió igézetében telik, és minden esélyünk megvan rá, hogy a lefűződött folyókanyarokat rejtegető zöld birodalom lakóit is megfigyeljük élőhelyükön. Kezdetben csak egy távoli, sötétlő csík a horizont alján a gemenci erdőség, de az első kilométerek legyűrése után be is lépünk a rengetegbe.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Faragó Péter Szakaszfelelős 2022.10.08., 7:21:
Jó reggelt kívánok minden jelentkezőnek!

Remek túraidő várható a mai napon! 8:15-kor találkozunk Szekszárdon a vasútállomás bejárata mellett. Keressétek a kék hátizsákot és a kéktúrázás napja zászlót rajta. :)

13:05-kor indul Keselyűsről visszafelé az utolsó busz, amit érdemes elérni, hogy vissza tudjunk jutni Szekszárdra.

Várlak titeket a kezdőponton!
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!