MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
099
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 117.8 km
Eszköz 125 m

A gemenci erdő ártéri vadonjának egyetlen hosszú, összefüggő turistaútján gyalogolunk végig. Bár az erdő palástja mögött csendben vánszorgó Dunát nem pillanthatjuk meg, holtágai, vagy éppen még „élő” mellékágai igazi vízi paradicsomként kísérnek az útvonal mentén. Másik útitársunk a tekintélyes méretű erdőséget feltáró kisvasúthálózat sínpárja, mely hol a növényzet takarásába vész, hol mellénk szegődik. Hosszú, de kényelmes és minden ízében izgalmas túra a Dunamenti víz édenkertben.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Szvoboda Péter Szakaszfelelős 2022.09.12., 5:53:
Sziasztok! Szeretettel várunk mindenkit a Kéktúrázás napján, a Keselyűs - Pörböly szakaszon. A túraszakasz kiindulópontja Keselyűs, erdészház buszmegálló. A megközelítésről néhány információ: Szekszárd pályaudvarról 7:00-kor indul buszjárat, ami 07:18-ra érkezik Keselyűsbe. A túra végén Pörbölyről busszal térünk vissza Szekszárdra. A túra négy-öt óra alatt teljesíthető, nagyjából 12, és 13-óra körül érkezünk Pörbölyre, ahonnan 12:26, 13:24, 13:52, 14:48, 15:24... indulnak buszjáratok Szekszárdra. Ha autóval jössz, érdemes Szekszárdon hagyni, mert az utolsó busz Keselyűsbe 12:30-kor indul, és addigra valószínűleg nem érünk Szekszárdra.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!