MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Galyatető Turistacentrum   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
100
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 19.2 km
Eszköz 125 m

Aki a gemenci erdő szépségeire kíváncsi, és mindezeket egy rövid, könnyű kiránduláson fedezné fel, annak ajánljuk ezt a túrát. Amely kuriózumot is tartogat: az egész Országos Kékkör egyetlen szakasza ez, mely gyalogos átkelést kínál a Dunántúl és a Duna-Tisza köze nagytájai között. Túránkon a kisvasutat elhagyva, a nagyvasúttal párhuzamosan, de a rengetegbe veszve hatolunk egyre mélyebbre a gemenci ártérre, míg végül kiérünk a vén folyó partjára. A buja vízparti vadonok hosszasan megfigyelhetők a vándorlás során, hiszen nagyrészt holt- és mellékágak mentén sétálunk. Végül a Duna hídján átkelve Bajára érkezünk meg.

A túrát szakmailag támogatja a Gemenc Zrt.

Üzenőfal

Németh Ádám Szervező 2021.09.06., 13:06
Kedves András! Én az MTSZ részéről vagyok a szervezői oldalról. A rezidensek a Magyar Rezidens Szövetséget takarja. Választásuk okát nem ismerem.
KORBELA ANDRÁS | 2021.09.05., 20:45
Kedves Ádám, de, koromnál fogva együtt örültem Green doktorral (Józsa Imre), amikor jól alakult az élete (E. Corday) és meggyászoltam amikor az agytumor legyőzte. Ám mivel itt a kékről van szó, nem gondoltam az orvosszakmára. Bár valami rémlik, hogy az egyik orvosi (?) egyetemünkön hagyomány, hogy évről-évre közösen teljesítik az OKT-t. Ti lennétek azok? És miért pont ezt a szakaszt választottátok?
Németh Ádám Szervező 2021.09.02., 12:42
Kedves András, nem néztél régen "Vészhelyzetet" ? :) Rezidens Az általános orvosi diploma megszerzése utáni 3-6 éven át tartó szakorvosképzésben résztvevő orvos. A fiatal rezidensek a több éves kihelyezett kórházi praxis során gyakorlati tapasztalatokat szereznek a különféle orvosi szakterületeken.
KORBELA ANDRÁS | 2021.09.01., 20:06
Kik azok a "rezidensek"?
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!