MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
104
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 113.5 km
Eszköz 120 m

Kéleshalom bélyegzőponttól indulva hosszú egyenes földúton sétálunk a Bácskai- síkvidéken hol erdősávokkal kísérve, hol mezők, mezőgazdasági területek, tanyák mellett a Kéleshalmi Homokbuckák Természetvédelmi Terület felé. A Pici Paci lovasudvar portáján fogunk másodszor pecsételni. A homokhátsági túránk célpontja Kun-Fehér-tó, aminek partja a strandolók és horgászok üdülőhelyévé vált. Mielőtt elérjük a mostani tavat, a régi tómeder mára füves mélyedését is fellelhetjük, ha jól figyelünk. A Fürdőnél kanyarodik el a kéktúra útvonala, eddig tart közös túránk. Akinek van még ereje, ideje, lehetősége a túra végeztével a tó körüli tanösvényen sétálva megismerheti a környék élővilágát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!