MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
105
erdészeti szakvezetőserdészeti szakvezetős
Eszköz 115.1 km
Eszköz 110 m

Az 53-as út Tücsök-tanya buszmegállója közelében találkozunk, ahol a Kéktúra útvonala nyugatról becsatlakozik az országútra. Innen indul túránk néhol kanyargós földutakon a telepített erdős tanyavilágban. 1-2 elhagyott tanya, gyümölcsös, illetve néhány vadles töri meg az alföldi erdőség állandóságát. A következő kilométereken a kis kitérővel felkereshető védett eperfasor és az egykori Német-Buhin szélmalom romja számít érdekességnek. Kb. 9 km teszünk meg a Kis-keceli út bélyegzőhelyig, a telepített erdő szélén megtaláljuk az információs táblát, rajta a bélyegződobozzal. A homokos, autónyi széles út nem sokat változik, a napsütötte szőlősök után elérjük Kunfehértó határát. A település szomszédságában, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található természetvédelmi terület, a holdrutás erdő védi a Magyarországon máshol nem található harasztot, a páfrányszerű Virginiai holdrutát. Az üdülőfalu felé főleg szőlősök mellett vezet az utunk. A homokhátsági túránk célpontja Kun-Fehér-tó, aminek partja a strandolók és horgászok üdülőhelyévé vált. Mivel a következő bélyegzőpontig kb. 5 km-t kellene innen megtennünk, ezért ezen a túrán csak a tófürdőig gyalogoltunk. Akinek van még ereje, ideje, lehetősége a túra végeztével a tó körüli tanösvényen sétálva megismerheti a környék élővilágát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!