MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
108
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.7 km
Eszköz 15 m
Jelentkezéshez >
Még 31 hely szabad

A ruzsai Muskátli büfé elől indulva vágunk neki az Alföldi Kéktúra és az Európai Hosszútávú Vándorutak E7 túraútvonal egy mini szakaszának. A Ruzsa környéki egykori vízes, lápos és homokos területek közül mára főleg a homokpusztákat találjuk. Az 5433-as úttal párhuzamosan hagyjuk el Ruzsa települést, majd az úton délkelet felé fordulva a Pálfi-erdő szélén haladunk délkelet felé.

Hosszú, széles, egyenes és többnyire poros utakon sétálunk a tanyák és mezők között, amit a települések közelében aszfaltra cserélünk. Frissítésként a vágói elágazásban található vegyesbolt és kocsma jöhet szóba. Zákányszék felé tovább folytatjuk utunkat a tanyavilágban. Zákányszéken, a túra végpontját jelentő Retro bisztróban ismét lehetőségünk lesz pecsételni.


A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!