MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
111
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 131.4 km
Eszköz 125 m

A Tisza felé tartó alföldi sétánk útvonalán több természeti, történelmi és épített különlegességet is érintünk. A Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben először a Nádas-tó és annak szabadidőparkja mellett majd telepített szálerdők szép erdei utjain gyaloglunk a Fehérföldes úttal (közút) párhuzamosan, aztán a kék jelzés rávezet bennünket a kevéssé különleges 4519-es útra, ahol egy darabig aszfalton haladunk Ópusztaszer felé. A Szeri csárda, az élménypark és a kemping már közvetlenül az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark bevezető útján sorakoznak. A látogatóközpontban néprajzi és történeti emlékek, köztük a jól ismert Feszty körkép is megtekinthető. A híres Ópusztaszert elhagyva kevésbé híres dűlők között gyaloglunk a Tisza gátja felé, miközben néhány kis csatorna keresztezi utunkat. A Tisza-parti erdő melletti gáton majd 2 km-t kell megtennünk a kompig. Kalandos, kompon bélyegzéssel zárjuk túránkat.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!