MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
112
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 123.1 km
Eszköz 120 m

A Mindszenti vasútállomás bélyegzőhelye a túra kezdőpontja. Ezen a túrán nem kényeztetnek el minket a pecsételőhelyek, viszont sok-sok kilométert tehetünk meg értük illetve az alföldi kék út megismeréséért. A következő bélyegzőpont például majd 16 kilométert legyaloglása után vár. A hosszú túrán nagyrészt legelőkkel tarkított mezőgazdasági területeket ismerhetünk meg. Mindszentről indulva a Ludasi legelők, tanyák és szántók között, a halastavat megkerülve jutunk ki a 45-ös főútra. Rövid kitérőt tehetünk a Ludas-halomra, aztán az Ördöngösi Majorhoz vezet az utunk, ahol a harangláb őrzi a bélyegzőhelyet. A Kéktói erdő és a Kéktói- csatorna mellett majd mezőkön sétálva érkezünk meg Tompahátra, ahol a Vegyesbolt ablaka vigyázza a Kéktúra bélyegzőt. Itt ér véget a nem kevés kilométert bejáró napi túránk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!