MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Galyatető Turistacentrum   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
115
Eszköz 1Nyílt túra
terepfutásterepfutás
Eszköz 124.3 km
Eszköz 115 m

Terepfutás a 4en a KÉKEN csapatával

Eperjes központjában találkozunk. A Mátyás király tiszteletére alapított és az 1950-es évekig Kiskirályságnak nevezett település már régóta nem tartogat királyi látványosságokat. Nem számítva a település északi határában található Király-tavat, ami mellett a települést elhagyjuk. A falu kis horgásztava után a csongrádi szikes pusztában kocogunk tovább. A cserebökényi puszták a Körös–Maros Nemzeti Park védett területei közé tartoznak. Gazdag talajú mezők kevés erdőfolttal, széles földút, öntözőcsatorna és északi irányzék. A 20 km-es túrát érdemes végigtrappolni, hiszen a végpontja, a Kárpát-medence középpontjaként is ismert Szarvas városa sok látnivalót tartogat. A Körösök partja önmagában is különleges, a műemlék jelegű Csáky-kastély kertje, a Kákafoki Körös holtág által körülölelt Anna-liget pedig csodás helyszínt ad a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark számára, aminek főbejárata mellett, a faoszlopon találjuk a kéktúrás bélyegzőt. Eddig tart a futótúránk.

Üzenőfal

Dr. Vizi András Szakaszfelelős 2021.10.07., 10:58
Kedves Futòk! Lesz egy kis változás a tervezett ùtvonalon, hiszen a kék szakasza a44es főùt alatt balesetveszélyes. Ìgy kerülnünk kell. A tervezett táv 22.1ről 24.3km- re nő. Ez ne riasszon el senkit! Lassan haladunk, senkit nem hagyunk hátra. Várunk szeretettel Mindenkit!
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!