MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
115
kéktúrás bélyegzésre ideális
Aktív Magyarország túraAktív Magyarország túra
Eszköz 124.3 km
Eszköz 115 m

Eperjes központjában találkozunk. A Mátyás király tiszteletére alapított és az 1950-es évekig Kiskirályságnak nevezett település már régóta nem tartogat királyi látványosságokat. Nem számítva a település északi határában található Király-tavat, ami mellett a települést elhagyjuk. A falu kis horgásztava után a csongrádi szikes pusztában haladunk tovább. A cserebökényi puszták a Körös–Maros Nemzeti Park védett területei közé tartoznak. Gazdag talajú mezők kevés erdőfolttal, széles földút, öntözőcsatorna és északi irányzék. A 20 km-es túrát érdemes végigjárni, hiszen a végpontja, a Kárpát-medence középpontjaként is ismert Szarvas városa sok látnivalót tartogat. A Körösök partja önmagában is különleges, a műemlék jelegű Csáky-kastély kertje, a Kákafoki Körös holtág által körülölelt Anna-liget pedig csodás helyszínt ad a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark számára, aminek főbejárata mellett, a faoszlopon találjuk a kéktúrás bélyegzőt. Eddig tart a túránk.

A szakaszfelelős túrabejárásának leírása itt található: https://www.termeszetjaro.hu/hu/tour/turak/bejaras

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Moldován-Garas Helga Szakaszfelelős 2022.10.07., 6:01:
Kedves Túrázók!
Szeretném kérdezni Nagy Erikától, hogy melyik településről érkezik.
Csak azért mert én és még néhányan Békésről érkezünk. Van még szabad hely. Ha esetleg Erika települése útba esne, akkor tudunk segíteni.
Megtisztelő válaszodban bízva, üdv.
Helga
Moldován-Garas Helga Szakaszfelelős 2022.10.04., 6:42:
Kedves Túrázók!
Örülök, hogy vannak még bátor, vállalkozó kedvű fiatalok és még fiatalabbak, akik keresik a kihívásokat. SZOMBATON egy remek kihívás vár ránk, ahol egy országos kezdeményezés részesei lehetünk. Az időjárás eddig kegyeibe fogadta a rendezvényt, ugyanis az látszik eddig, hogy jó időnk lesz. Jó készülődést kívánok addig is!
Üdv.
Helga
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!