MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
118
kéktúrás bélyegzésre ideális
nemzeti parkos szakvezetősnemzeti parkos szakvezetős
Eszköz 123 km
Eszköz 120 m

Nemzeti parkban kanyargó töltések és csatorna által védett zugok túrája. a A Túrkevei Termál és Élményfürdő szomszédságából , a Polgármesteri Hivatal elől indítjuk a túrát s a Hortobágy-Berettyó partját célozzuk meg. A Ballai hídnál el is érjük a folyóparti töltést, amin szinte egész nap túrázni fogunk a Körös-Maros Nemzeti Park szívében. Érdekességként a gát oldalában egy természetes formájú sírkő emlékezteti az arra járókat Balogh János akadémikusra, aki innen származott s világhírű ökológussá vált. Rendületlenül követjük a folyókanyarulatokat s örülhetünk 1-1 árnyékfoltnak, amit a parti erdők fáitól nyerünk vagy egy-egy szivattyútelepnek, mint épített tájelemnek. A túra során érdemes figyelni a madárvilágra is, hiszen a sziget-szerű vízparti területek sok madárnak adnak ideális élő-és pihenőhelyet. Ecsegfalvára, a túra végpontjára érkezéshez még egy kis aszfaltos úton menetelés is tartozik, a gátőrház nemzeti parkos tájékoztató táblája azonban már a záró bélyegzőpontot jelenti.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!