MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
119
kéktúrás bélyegzésre ideális
nemzeti parkos szakvezetősnemzeti parkos szakvezetős
Eszköz 115.6 km
Eszköz 15 m

Puszta túra a túzokok földjén. Ecsegfalván átsétálva a régi vasút hol jobban hol kevésbé kijárt nyomvonalán túrázunk, a Dévaványai-sík területén.Túránk érdekességét, a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóközpontját a táv felét megtéve érjük el. A bemutatóhelyen a Nagy-Sárrét élővilágát, a világszerte veszélyeztetett túzokot és a hazai túzokvédelmi tevékenységet ismerhetjük meg . Az Európa legnagyobb röpképes madaraként számon tartott túzok legnagyobb populációjának Dévaványa térsége ad otthont. A túzokrezervátumi kitérő után visszatérünk a régi vasúti töltésre. Dévaványa magas templomtornya már messziről mutatja a túra célpontját. A város vonzerejét a kéktúra arra vezető nyomvonala, a történeti és néprajzi értékek mellett a termál- és strandfürdő jelenti.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Komlósi Zoltán Szakaszfelelős 2022.10.06., 6:01:
Kedves Túratársak!
Október 8-án, szombaton szép őszi időjárás várható, 15-23 Cfok, napos-fátyolfelhős égbolttal, csapadékot nem jósolnak :)
Akik szeretnének pecsét lenyomatot tenni az Alföldi (és vagy Békés megyei) Kéktúra igazolófüzetükbe, ne hagyjátok otthon a füzetet(ket). A pecsételés és a füzet nem feltétele a túrának. Tintapárnát vinni fogok.
Vízvételi lehetőségek: Ecsegfalván, a Réhelyi Látogatóközpontban, Dévaványán. Étkezési lehetőség szervezetten nem lesz, ezt hátizsákból a saját elemózsiából illetve Dévaványán délután egyénileg megoldható a vásárlás-amennyiben erre szükség lenne.
Ha valaki nem tud eljönni a túrára, ezen a felületen a "lemondom a túrát" gombra kattintva teheti meg. Jó készülődést, szép túrát kívánok! Komlósi Zoltán túravezető, szakaszfelelős
Komlósi Zoltán Szakaszfelelős 2022.10.04., 20:59
Kedves Túratársak! Október 8-án felszállási lehetőségek(indulás) a menetrend szerint közlekedő buszra: 6:15 ó Békéscsaba aut áll 2-es peron, 6:22 ó Bcs Bezerédj u, 6:35 ó Békés városháza, 6:37 ó Békés aut áll, 6:39 ó Békés Vágóhíd, 6:50 ó Mezőberény Liget u.
Komlósi Zoltán Szakaszfelelős 2022.10.04., 20:48
Válaszok, tanácsok a gyakran feltett kérdésekre: https://kekturazasnapja.kektura.hu/hir/valaszok-tanacsok-gyakran-felmerulo-kerdesekre-a-ktn-kapcsan
Komlósi Zoltán Szakaszfelelős 2022.09.27., 21:38
Kedves Túratársak!
Köszönjük a jelentkezéseket az október 8-i Kéktúrázás napja közösségi országos rendezvényre. Az utazási lehetőségekről adok információkat. Egyik lehetőség a tömegközlekedés. Indulás 6:15 óra Békéscsaba autóbusz állomás 2-es peronról (találkozó 6 óra) a busz 7:46 órakor érkezik Ecsegfalva Csatornapart megállóhoz. Innen fog indulni a gyalogtúra. A tervezett hazautazás Dévaványa vasútállomás 16:21 óra átszállással Békéscsaba vasútállomásra érkezik 17:39 órakor. Másik utazási lehetőség a telekocsis utazás, akik ezt meg tudják oldani és ezt maguknak megszervezik. Azt figyelembe kell venni, hogy a túra egyirányú lesz. Ezt az üzenőfalat bátran használjátok kérdés, kérés esetén. Üdvözlettel: Komlósi Zoltán
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!