MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
119
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 116.5 km
Eszköz 15 m

Puszta túra a túzokok földjén. Ecsegfalván átsétálva a régi vasút hol jobban hol kevésbé kijárt nyomvonalán túrázunk, a Dévaványai-sík területén.Túránk érdekességét, a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóközpontját a táv felét megtéve érjük el. A bemutatóhelyen a Nagy-Sárrét élővilágát, a világszerte veszélyeztetett túzokot és a hazai túzokvédelmi tevékenységet ismerhetjük meg . Az Európa legnagyobb röpképes madaraként számon tartott túzok legnagyobb populációjának Dévaványa térsége ad otthont. A túzokrezervátumi kitérő után visszatérünk a régi vasúti töltésre. Dévaványa magas templomtornya már messziről mutatja a túra célpontját. A város vonzerejét a kéktúra arra vezető nyomvonala, a történeti és néprajzi értékek mellett a termál- és strandfürdő jelenti.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túracsoport szakmai kísérője a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!