MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
120
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 119.5 km
Eszköz 15 m

Dévaványáról a leghosszabb utat választjuk Körösladányig. A településről hosszan megyünk kifelé szilárd burkolatú úton, csak a Simasziget majornál váltunk át földútra. Túra közben keréknyomos, földes, gazos, füves útszakaszok váltakoznak, 1-2 kunhalom "magaslik ki" a közeli pusztaságból és a Folyás-ér is utunkba kerül, míg elérünk a Sebes-Körös partjáig, Körösladányig. A város egykori birtokosai a Nadányi, Wenkheim, Merán családok ma is látható nevezetességeket hagytak az alföldi településen; a Wenckheim-Merán kastélyt, templomokat, uradalmi épületeket és egy családi kriptát, ami valószínüsíthetően Ybl Miklós egyik első munkája volt. A vasútállomástól, túránk végpontjától még egy keveset sétálnunk kell, ha valamelyik nevezetességet meg szeretnénk nézni.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!