MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
122
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 114.5 km
Eszköz 110 m

A Vésztő- Mágor Történelmi Emlékhelytől indtjuk túránkat. A Csolt monostor maradványait, ha van időnk, érdemes megnézni. Először a Holt-Sebes-Körös partján, majd a 4234-es közút "partján" túrázunk a Körös-Maros Nemzeti Parkban, Mágorpusztán keresztül. Vésztőre érve tehetünk egy kis kitérőt a vasútállomás felé, ha bélyegezni szeretnénk. A horgásztó mellett sétálunk ki a városból és a Holt-Sebes-Körös felé tartunk. A folyó majd a vonatsínek keresztezése után egy darabig a sínek mellett haladunk, majd ismét széles, és egyenes földúton, művelt földek mellett, nem a legrövidebb úton túrázunk a Holt-Sebes-Körös hordalékára épült Okány felé. Az őskortól lakott település OKK információs táblájánál begyűjthetjük a túra harmadik s egyben utolsó bélyegzőjét.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túracsoport szakmai kísérője a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!