MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
125
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 116.6 km
Eszköz 110 m

Békés megye és az ország keleti határához közel túrázunk. Biharugra településről indulunk a Biharugrai -halastavak északi széle felé. A Magyarország második legnagyobb halastórendszerét adó mesterséges tavak különleges jelentőségű (Natura 2000) védettséget élveznek növény- s madárgazdagságuk miatt s annak megtartása céljából. Rengeteg madár tradicionális költõ-, pihenõ- és gyülekezõhelye található itt évtizedek óta. A tavak szélén sűrű nádas és gyékényes terjeszkedik, így a vízfelület a turistaútról kevésbé jól látható viszont a madármegfigyelésre épített tornyokból talán lesz alkalmunk az élővilág megcsodálására. Aszfalton, földúton és gát tetején sétálunk Szilaspuszta majd Körösnagyharsány felé. Körösnagyharsányon keresztülgyalogolva a Sebes-Körös partja felé visz a kék út. A part mentén haladunk majd a Tisza István hídon átkelve érkezünk be Körösszakálra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túracsoport szakmai kísérője a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!