MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
126
Eszköz 1Meghívásos túra
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 122.8 km
Eszköz 15 m

Körösszakálról induló túránkhoz a település görögkeleti temploma előtt találkozunk, amit a helyi kéktúra bélyegző is ábrázol. Északnyugat felé indulunk először aszfalton majd mezőkön, szántókon keresztül. Művelt területek és egy ültetett nyírerdő mellett megyünk el a Bihari Síksági Tájvédelmi Körzetet megcélozva. A 2020-ban módosított útvonal a nádasban gazdag Belecz víztározót is érinti. A féltáv bélyegzőpontját a madármegfigyelő torony adja a tó északi részén, a Tájvédelmi Körzet sarkánál. A következő síksági kilométereket gázkút, gázfogadó állomás, kis csatornák, sáros rétek szomszédságában tesszük meg Furta felé, az út utolsó negyedét aszfaltúton vagy amellett sétálva. Furta központjában egy információs táblánál bélyegezhetjük a napi utolsót.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!