MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
129
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 118.4 km
Eszköz 110 m

Sík táj, de nem tipikus puszta hangulat vár ezen a túrán. Hencidáról indulunk és nem Boncidáig gyalogolunk, "csak" az országhatárig, a kerek erdőig, Nagykerekiig. Közúton kezdünk a Berettyó folyó hídján átkelve, de amint lehet, dél felé fordulunk egy földúton a Hencida-Csereerdő csatorna felé. A Bihari-Sík Tájvédelmi Körzet egy részét mutatja be ez a túra, ami egyben az Alföldi Kéktúra Berettyóújfalutól - Sátoraljaújhelyig tartó szakaszán belül az Európai Hosszútávú Vándorutak hálózatának, az E3 és E4 vándorútnak is része. Bojt települést érintve hosszan követjük a Kis-Köröst erdőfoltok és mezők között, míg el nem érünk Nagykerekiig, ahol két bélyegzőpont közül is választhatunk s ráadásként a település történelmi érdekessége vár minket. A Bocskai-várkastély sarokbástyás klasszicista kúriája ma múzeumi kiállításnak ad otthont s mesél a hajdani várról, a császári és török csapatok ostromáról. Mi pedig itt fejezzük be napi túránkat.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!