MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
129
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 118.4 km
Eszköz 110 m

Sík táj, de nem tipikus puszta hangulat vár ezen a túrán. Hencidáról indulunk és nem Boncidáig gyalogolunk, "csak" az országhatárig, a kerek erdőig, Nagykerekiig. Közúton kezdünk a Berettyó folyó hídján átkelve, de amint lehet, dél felé fordulunk egy földúton a Hencida-Csereerdő csatorna felé. A Bihari-Sík Tájvédelmi Körzet egy részét mutatja be ez a túra, ami egyben az Alföldi Kéktúra Berettyóújfalutól - Sátoraljaújhelyig tartó szakaszán belül az Európai Hosszútávú Vándorutak hálózatának, az E3 és E4 vándorútnak is része. Bojt települést érintve hosszan követjük a Kis-Köröst erdőfoltok és mezők között, míg el nem érünk Nagykerekiig, ahol két bélyegzőpont közül is választhatunk s ráadásként a település történelmi érdekessége vár minket. A Bocskai-várkastély sarokbástyás klasszicista kúriája ma múzeumi kiállításnak ad otthont s mesél a hajdani várról, a császári és török csapatok ostromáról. Mi pedig itt fejezzük be napi túránkat.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Fazekas Attila | 2022.10.07., 11:38
Kedves Péter!

Rendben. Akkor találkozzunk Hencidán 8:00-kor és akkor megcsináljuk az autók elhelyezést és ahogy nézem bőven időben leszünk.

Üdvözlettel,
Fazekas Attila
Argalász Péter Szakaszfelelős 2022.10.06., 17:42
Kedves Attila!

Ha Önök, 5 fővel egy autóval tudnak érkezni, akkor összesen két autóval könnyen meg tudjuk oldani a logisztikát, mert én egy (szűkösen) 7 személyes autóval leszek, így a "célból" a "rajtba" egy körrel vissza tudunk jönni. Ha nyolc óra körül tudunk Hencidán találkozni, akkor a félkilences indulás még a Nagykereki oda-visszával is tartható lesz.

Üdvözlettel:
Péter
Fazekas Attila | 2022.10.06., 16:26
Kedves Péter!

A félreértések elkerülése végett akkor a válasza azt jelenti, hogy Ön és mi egy-egy autóval menjünk, és akkor megbeszéljük, hogy ki kit visz át honnan-hova reggel és délután. Vagy, hogy mindenki szervezi magának és mi is ne egy autóval, hanem kettővel menjünk.
A teljes kép kedvéért az összes jelentkező (6 fő) mi vagyunk, majd lesz egy törlés hamarosan, így leszünk 5-en.

Üdvözlettel,
Attila
Argalász Péter Szakaszfelelős 2022.10.06., 15:31
Kedves Attila!

A tömegközlekedés bonyolultsága miatt, a kétautós megoldás a legkézenfekvőbb, egyéb megoldással sajnos nem tudunk szolgálni. Én is autóval megyek, egyeztessük óráinkat.

Üdvözlettel:

Argalász Péter
Fazekas Attila | 2022.10.05., 23:01
Tisztelt Szervezők!

Érdeklődni szeretnék, hogy a kezdőpontra történő visszatéréshez van-e valamilyen segítség? Vagy mindenképpen két autós megoldásban kell gondolkoznunk?

Köszönettel,
Fazekas Attila
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!