MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
130
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 115.5 km
Eszköz 15 m

Kényelmes hosszúságú, történelmi emlékekkel színesített túra. A Bocskai kúriával büszkélkedő Nagykereki a kiindulási pontunk s a román határ közelében tartunk észak felé. Bocskai túrának is nevezhetnénk ezt a szakaszt, hiszen a kismarjai Bocskai család emlékével a túra során többször is találkozhatunk. Kriptájuk a kismarjai Csonkatemplomban található, de a környék "magaslata" is nevüket viselte. Az egykori Bocskai vár ma csak néhány méter magas füves halom, ahonnan a környékre nyílik kilátás. Rövid ideig haladunk egy kis vízfolyás, a Dusnok-ér mellett, kukoricás, napraforgó mezős tájon, majd a Berettyót követve, annak gátján s ha szerencsénk van, még a Bihar-hegységet is láthatjuk távolról. Pocsaj Községházáig tart a közös túra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Molnár Angéla Szakaszfelelős 2022.10.09., 23:55
Köszönöm szépen mindenkinek a részvételt! Remélem, jól éreztétek magatokat, tetszett a kastély, a szüreti fesztivál, a szép idő,...és kellemesen elfáradtatok! :)
A "Kéktúrázás napján több mint 3300 kéktúrázó együtt, egy időben, szervezetten túrázott a hazai három kéktúrán."
Csonka Károlyné | 2022.10.07., 12:25
Szia!
Szerintem aki Debrecenből jön mindenki 8,53-ra érkezik! Köztük én is Csonka Károlyné.
De 9 órakor indulhatunk!!
Molnár Angéla Szakaszfelelős 2022.09.29., 19:15
🙂 Megvárunk! 😊
Kovács Judit | 2022.09.26., 18:03
Sziasztok!
Mi a párommal, Kulcsár Ernővel vonattal megyünk. Hivatalosan 8:53-ra van érkezés és onnan sétálunk a kastélyhoz. Szóval várjatok meg 😊😉
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!