MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
130
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 115.5 km
Eszköz 15 m

Kényelmes hosszúságú, történelmi emlékekkel színesített túra. A Bocskai kúriával büszkélkedő Nagykereki a kiindulási pontunk s a román határ közelében tartunk észak felé. Bocskai túrának is nevezhetnénk ezt a szakaszt, hiszen a kismarjai Bocskai család emlékével a túra során többször is találkozhatunk. Kriptájuk a kismarjai Csonkatemplomban található, de a környék "magaslata" is nevüket viselte. Az egykori Bocskai vár ma csak néhány méter magas füves halom, ahonnan a környékre nyílik kilátás. Rövid ideig haladunk egy kis vízfolyás, a Dusnok-ér mellett, kukoricás, napraforgó mezős tájon, majd a Berettyót követve, annak gátján s ha szerencsénk van, még a Bihar-hegységet is láthatjuk távolról. Pocsaj Községházáig tart a közös túra.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!