MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
132
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 119.5 km
Eszköz 190 m

A létavértesi bélyegzőponttól indulunk a homok és a szőlő, vagyis a homoki borok világa felé. A Kossuth kert szőlőültetvényei és pajtái közötti kanyargás után egy különleges terület mellett haladunk el. Az egykori nyírvízvölgy ma zsombékos, nádasos lápvidékét több ezer éve az észak- északkeleti Kárpátokból érkező folyók alakították, ma jellegzetes nyírségi élőhelyeknek ad otthont, élővilágát a Daru-láp tanösvény mutatja be. Ezen a túrán a domborzat és a növényzet változatos képet mutat: szőlősök, enyhén ívelő dimbes-dombok, erdős területek, mezők adják az útalapot és a körös-körüli tájat. A Kepecs-tag majorság bélyegzőhelye a túra végpontja, ahonnan még vissza kell gyalogolnunk Létavértesre a legközelebbi, illetve a tervezett közlekedési lehetőséghez.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Pappné Oláh Tünde Szakaszfelelős 2022.10.07., 19:50
Kedves Túrázók!
Holnap reggel szeretettel várlak Benneteket!
Pappné Tünde
dr.Király László | 2022.09.28., 8:40:
Északi szélesség 47 ° 26,800'
Keleti hosszúság 21 ° 55,040'
Gyaloghíd összedőlve. Az odavezető és továbbvivő kék túra nyomvonal magánterületté minősítve és lezárva.
A túra csak a K+ nyomvonalon folytatható
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!