MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
133
kéktúrás bélyegzésre ideális
erdészeti szakvezetőserdészeti szakvezetős
Eszköz 123.5 km
Eszköz 175 m

Hangulatos túra erdők, buckák között a nagyváros közelében. A túra kezőpontjához, a Kepecstagi bélyegzőponthoz már túraútvonalon érkezünk. Onnantól rétekkel tarkított alföldi erdők között, halvány, homokos nyomokon túrázunk a Hajdúsági Tájvédelmi Körzet védelmében. Célpontunk a debreceniek egyik kedvelt kiránduló- és pihenőhelye, a várostól délkeletre elterülő erdős puszták egyik népszerű központja, a Vekeri-tó, ami most éppen a kiszáradás ellen küzd és ahol arborétum, kerékpáros és gyalogos túraútvonalak, kilátó, horgász-és piknik lehetőségek várták ideális körülmények között a városból kimozdulókat. Az erdős, füves, löszös homokos, évezredek alatt egyre szárazabbá váló majd részben újraerdősített sztyeppe ma is változatos élővilágnak ad otthont. A tóhoz az őt tápláló ér, a Kati hídján keresztül közelítünk. A kemping bejáratáig kell sétálnunk a kéktúrás bélyegzőért.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!