MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
134
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 116.8 km
Eszköz 145 m

A Dél-Nyírségi erdős pusztákon teszünk egy kényelmes kirándulást sok nádasos, vízes élőhelyet víztározót, hétvégi pihenőhelyet érintve. A Mézes-hegyi tó, Kerek tó, a Fancsika víztározók, a Bodzás és a Halápi víztározó szép mesterséges tavak, melyek a buckák között felduzzasztott patakokkal Debrecen víztartalékát képzik. Sajnos az utóbbi évtized szárazabb klímája miatt a tavak kiszáradásnak és elmocsarasodásnak indultak. A víz, erdő, buckák azonban így is hangulatossá és változatossá teszik utunkat. Az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétumhoz (Bánki pihenőhely) rövid kitérővel lehet eljutni, ahol az Erdőspuszták használati tárgyait és élővilágát ismerhetjük meg a 3 bemutatóteremben és a szépen gondozott füvészkertben. Ha nincs időnk az arborétumra, a Kati ér (Derecskei-Kálló) partján haladunk tovább lovardák, hétvégi telkek, művelt területek, erdők homokos útjain egészen a 48-as főút melletti romos épületig, az egykori Halápi csárdáig, ahol a túránk végezetével pecsételhetünk egyet kéktúrás igazolófüzetünkbe.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!