MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
136
kéktúrás bélyegzésre ideális
erdészeti szakvezetőserdészeti szakvezetős
Eszköz 116 km
Eszköz 180 m

Nyíracsád központjából kellemes hosszúságú túrára indulunk azzal a nagyratörő céllal, hogy 150 m-nél is magasabb "hegyek" között fogunk kanyarogni. Elsőként a Gánás-hegy oldalának erdeiben csörtetünk végig. Mivel az idő nem fog szorítani, a túra előtt megcsodálhatjuk Nyíracsád Árpád-kori templomját a haranglábbal. Az erdők után mezők, kukorica- és napraforgó táblák között visz utunk a Külső-Guth, az Alföld legnagyobb egybefüggő erdőtömbje és dámvadjairól vadászok közt híres területe mellett. A terület két települése az írott források szerint már az Árpád-korban lakott volt. Guthon földvárat, a vár környékén Adonyban letelepedettek pedig monostort építettek. A Körös és a Tisza vidékének vízválasztó vonalán, 160 méteres "magaslaton" fekvő Nyírlugosig túrázunk, melynek műemléki védelem alatt álló görögkatolikus temploma szabadidőnk függvényében megtekintésre érdemes.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!