MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
141
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 123.9 km
Eszköz 145 m

A Tisza egykori árterén túrázunk.Tiszakanyárból indulva kb. 2km séta után már a Tisza fölött találjuk magunkat. A II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon átkelve a tiszamenti, erdősávval is védett gáton indulunk a Bodrogköz felfedezésére. Az erdős gát után Cigánd település főutcáján vezet végig minket a jelzés, az aszfaltos részt csak a település utolsó házai után hagyjuk magunk mögött, amikor az almáskertek és mezők közé vetjük be magunkat az árnyékmentes keréknyomokon. Hosszú egyenes következik a következő víz-ig, a Tiszakarádi-főcsatornáig. A csatorna partján a gátőrházig megyünk, a régi kőhídon átkelünk a csatornán s a másik partján haladunk tovább, itt már helyenként kavicsos lesz az út alattunk, aljnövényzet és fák is színesítik. Túránk célpontja a Pácinban található Mágóchy-kastély. Hazánk legnagyobb reneszánsz várkastélya, a romantikus parkerdőben álló műemlék épület a Bodrogközi Kastélymúzeum kiállításának ad otthont.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!