MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Alföldi Kéktúra (AK) mentén

AK
143
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 117.8 km
Eszköz 150 m

Az Alföldi Kéktúra utolsó túrája a Bodrogközben, a szlovák határ mentén vezet bennünket Sátoraljaújhelyig. A karosi indulópont az egyik legjelentősebb honfoglaláskori régészeti lelőhely, kopjafás temetője és látogatóközpontja az első honfoglaló törzs emlékeit őrzi. A túrán az Alföldre nem jellemző kilátásban van részünk, ugyanis az út során szinte végig az egyre "közeledő" Sátor-hegyek biztosítják a panoráma nagy részét. Sokáig műút, majd a Nagykarcsa (Veľká Krčava) határfolyó mentén haladunk, ahonnan Felsőbereckinél (pecsételőpont) váltunk át a Bodrog gátjára, amit szántók és az ártéri fák szomszédságában követünk Sátoraljaújhelyig. A Zemplén fővárosa a hegység lábánál, a határ mentén, folyók által közrefogva fekszik. Kulturálisan is a megye egyik központja, rengeteg idegenforgalmi és turisztikai látnivalóval és szolgáltatással. Híres elődeink közül is többen itt kezdték pályájukat vagy itt éltek és dolgoztak, mint például Kazinczy Ferenc vagy Kossuth Lajos. Mi pedig itt fejezzük be túránkat és az Alföld bejárását, itt köthetjük össze útvonalunkat, amennyiben kedvünk s időnk engedi, a kék kereszt jelzést követve az Országos Kéktúrával.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Németh Csaba Szakaszfelelős 2022.10.05., 15:28
Kedves Marika,
Ha nem talál túratársi visszafuvart, javaslom a menetrendszerinti busz járatot, ami 14:23-kor vagy 16:08-kor indul Sátoraljaújhely,Hősök tere - Karos viszonylatban. (kb 20-40perc a menetidő, 310Ft a jegy)
Üdvözlettel
nCsaba
Tajdi Lászlóné | 2022.10.04., 14:53
Kedves Túratársak! Ha Karoson hagyom az autóm, visszafelé hogyan tudnék jönni? Köszönöm, Marika!
Lövei-Smajda Zsuzsanna | 2022.10.04., 9:29:
Sziasztok !
Én a Lövei család nevében nyilatkozom, minket sem zavarnak a kutyusok, sőt!
Nagyon örülünk neki, hogy jönnek.
Azért is mert nagyon kedveljük a kutyákat, valamint biztonság érzetet is adnak. :):):)
Czinke Eszter Anna | 2022.09.21., 7:56:
Sziasztok! A Czinkék nevében nyilatkoznék: minket egyáltalán nem zavar! :)
Németh Csaba Szakaszfelelős 2022.09.21., 7:55:
Szia, Szerintem összeségében megoldható, azon a vidéken nincs "úgy" aktív juhász vagy pásztorkutya legeltetés kapcsán, vagy jellemzően kóbórjószág, ami problémához vezetne. Azért rákérdezek a többi jelentkezőnél, hogy zavarja e őket a kutya. Kösz és üdv nCsaba
Nemes-Nagy Vanessza | 2022.09.20., 19:50
Szép estét. Érdeklődnék hogy kutyát lehet e vinni ? Tavaly voltunk két kutyusommal együtt . De gondoltam most is előre inkább meg kérdezem . Az egyik póráz nélkül szeret nyilván adott helyzetben meg kötöm. De imád túrázni hallgat és nem megy el . .:) előre is köszönöm .
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!