Túra

TÚRA
55
Eszköz 1Nyílt túra
Gyermekgyógyító túraGyermekgyógyító túra
Eszköz 112.9 km
Eszköz 1310 m
Még 11 hely szabad
Uppony – Putnok

A Kéktúra e szakasza átszeli az alig ismert Upponyi-hegység hullámait, mely zöld válaszfalat képez a Bükk és a Sajó-völgy között. Ehhez először felkapaszkodunk a Három-kő-bérc tornyaihoz, melyek közül nagyszerű panoráma nyílik a közeli Bükk-fennsíkra és Borsod dombjaira. De ha időnk engedi, kilátogatunk a Kalica-tető keresztjéhez is, ahonnan meglepően vad vidék tárul fel: alant az ország legmélyebb szurdoka kígyózik a Lázbérci-víztároló festői völgyébe, a háttérben a Bükk emelkedik. Hosszas erdei menetelés során ereszkedünk le a Sajó völgyébe, melynek széles lapályát mindkét oldalról dombok fogják közre. A viszonylag rövid, a kezdeti emelkedőt követően könnyű vonalvezetésű túra Putnok vasútállomásán végződik.

Téma: Gyermekgyógyító túra

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország 8 pontján küzdenek azért, hogy a daganatos gyermekek mindenhol ugyanolyan esélyekkel gyógyuljanak.

Ők a Gyermekgyógyítók! A túraszakasz teljesítésével az ő munkájukra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Míg a ‘60-as évek elején csak a betegek töredéke gyógyult meg, ma a daganatos gyermekek kétharmadát meggyógyítjuk! E hatalmas előrelépés nagyrészt annak köszönhető, hogy a betegeket az 50 éve működő Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 8 gyógyító és 1 rehabilitációs központjában egységes terápiás elvek mentén, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek gyógyítják.

“Mi, gyermekgyógyító orvosok és ápolók szaktudásunk legjavát bevetve mindent megteszünk, hogy a gyermek a legkorszerűbb kezelésekben részesüljön, ezzel minden nap hitet és erőt adunk a megrémült szülőknek. A beteg gyermek számára élményekkel teli, biztonságot és szeretet árasztó környezetet biztosítunk, hiszen ettől erősödik meg lelkileg annyira, hogy akaratereje átlendítse a legnehezebb pillanatokon. A gyermekgyógyítás nem pusztán munka, hanem életre szóló hivatás.” - dr. Kriván Gergely gyermekgyógyász, osztályvezető főorvos a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke

Szeretettel várunk mindenkit, aki a gyermekek gyógyulásáért túrázna!