MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2023.09.22.

Bélyegzés a Kéktúrázás napján

Bélyegzés a Kéktúrázás napján

Nincs kéktúrázás a szebbnél-szebb bélyegzőlenyomatok és az ezeket gyűjtő igazolófüzet nélkül. A kéktúrázás napján a gyaloglás mellett hozzákezdhetsz a pecsételéshez is, ha eddig nem tetted meg.

Az Alföldi, az Országos és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrához három különböző igazolófüzet tartozik.

A mozgalmak útvonalának klasszikus szakaszolása bélyegzőponttól bélyegzőpontig tart. A kifejezetten a kéktúrázás napjára kialakított rövidebb, egy nap alatt teljesíthető szakaszoknál is igyekeztünk úgy felosztani a távokat, hogy ne csak a közlekedés, hanem a bélyegzés szempontjából is praktikusak legyenek. Ezeknek a 90 százaléka a hivatalos teljesítésre is alkalmas, az ilyen szakaszokat a “Kéktúrás bélyegzésre ideális” szűrő segítségével könnyen megtalálhatod. A legtöbb szakasz esetében bélyegzőhelynél van a találkozó- és a végpont is, ráadásul alig néhány olyan túra van, amely csak egyetlen bélyegzőpontot érint. Ennek azért van jelentősége, mert a kéktúrázás hivatalos szabályai szerint az érvényes teljesítéshez legalább két bélyegzőpont közötti távot kell megtenni, és közben mindegyik ponton bélyegezni is kell.

Ha most kezded a kéktúrázást, ezeket a hasznos információkat ajánljuk: a kéktúrázás első lépései

Ha bélyegezni szeretnél a túranapon, az igazolófüzeten kívül hozz magaddal bélyegzőpárnát és tintát is!

Ezeket itt tudod beszerezni:
Igazolófüzet beszerzése
Bélyegzőpárna beszerzése