MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2023.08.31.

Hamarosan indul a nevezés

Hamarosan indul a nevezés

Az őszi túraszezont ismét a KÉKTÚRA megünneplésével, az országos közösségi túranappal szeretnénk köszönteni. A negyedik Kéktúrázás Napjára készülünk és reméljük, hogy egyre kevesebb természetjárónak kell bemutatnunk az eseményt.

Bízunk benne, hogy egyre többen várjátok a szeptember elsejét, amikor megnyílik a jelentkezés a 143 vezetett túrára és indulhat a túraválasztás térkép, túrahossz, szintemelkedés vagy téma alapján, hiszen természetesen idén is találtok számos tematikus túrát is.

Az érdemi dolgok nem lesznek meglepőek azok számára, akik már az előző években is részt vettek a rendezvényen, de nézzük a legfontosabbakat:

  • ingyenes rendezvény, de kötelező az online jelentkezés
  • 143 túra az Országos Kékkör három kéktúráján 8 és 30 kilométeres hossz között
  • maximális létszám túránként 50 fő, minden túrához vezetőt/vezetőket biztosítunk
  • minden csoportot GPS követővel látunk el, a csoport mozgása a nap folyamán követhető a rendezvény honlapjára beágyazott térképen

Már csak egy nap és szeptember 1-jén megnyílik a jelentkezési lehetőség. Addig érdemes szemezgetni a túrák között, hiszen az előző évek tapasztalata alapján a sláger túrák meglepően gyorsan betelnek.