MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Hír

2022.08.24.

Hamarosan indul a nevezés

Hamarosan indul a nevezés

Az őszi túraszezont ismét a KÉKTÚRA megünneplésével, az országos közösségi túranappal szeretnénk köszönteni. A harmadik Kéktúrázás Napjára készülünk és reméljük, hogy egyre kevesebb természetjárónak kell bemutatnunk az eseményt.

Bízunk benne, hogy egyre többen várjátok a szeptember elsejét, amikor megnyílik a jelentkezés a 143 vezetett túrára és indulhat a túraválasztás térkép, túrahossz, szintemelkedés vagy téma alapján.

Az előző évek slágerére, a tematikus túrákra is számíthattok. A túrák listájában újdonság, hogy idén már külön is tudtok ezekre szűrni.


Az érdemi dolgok nem lesznek meglepőek azok számára, akik már az előző években is részt vettek a rendezvényen, de nézzük a legfontosabbakat:
  • ingyenes rendezvény, de kötelező az online jelentkezés
  • 143 túra az Országos Kékkör három kéktúráján 8 és 30 kilométeres hossz között
  • maximális létszám túránként 50 fő, minden túrához vezetőt/vezetőket biztosítunk
  • minden csoportot GPS követővel látunk el, a csoport mozgása a nap folyamán követhető a rendezvény honlapjára beágyazott térképen


Már csak néhány nap és szeptember 1-jén megnyílik a jelentkezési lehetőség. Addig érdemes szemezgetni a túrák között, hiszen az előző évek tapasztalata alapján a sláger túrák meglepően gyorsan betelnek.